2016. május 23., hétfő

Kaparjuk ki együtt a gesztenyét

Érdekes jelenségre lettem figyelmes a Facebookon, egy Székely Nemzeti Párt nevű felhasználó fényképei között sárga alapon fekete "Szeklerland is not Romania" logó szerepel, az oldal leírásánál pedig nemes egyszerűséggel "Székely Köztársaság". Mivel jó okom van azt feltételezni, hogy az oldalt Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári polgármesterjelöltje kezeli, akit nem láttam a Kétpói Székely Nemzetgyűlésen, de az oldal sem tartalmaz utalást erre a nemzetgyűlésre, és a Székely Köztársaság kikiáltására, valamint, mivel ez a politikai formáció semmilyen gyakorlati segítséget eddig nem nyújtott a büntetőeljárásban, aminek ki vagyok téve, és amelynek tárgya pontosan a "Székelyföld nem Románia" szöveg internetes közegben való terjesztése, most megadom Fancsali úrnak a lehetőséget, hogy bíróság előtt bizonyítsa a székely függetlenség iránti elkötelezettségét. Feljelentem őt a kolozsvári bíróság melletti ügyészségen ugyanazon cselekményért, amelyért én már bíróság előtt állok. 












"Alulírott Csibi Barna feljelentést teszek a Kolozsvári Bíróság mellett működő ügyészségen a következő cselekmény miatt:

A Székely Nemzeti Párt nevű Facebook felhasználó (elérhető itt: https://www.facebook.com/Sz%C3%A9kely-Nemzeti-P%C3%A1rt-1430387083910371 )

fényképei között található egy "Szeklerland is not Romania" feliratot tartalmazó, sárga alapon fekete feliratos kép. Az online angol-román szótár értelmezése szerint ez a szöveg azt jelenti, hogy "Székelyföld nem Románia".

A kép elérhető itt: https://www.facebook.com/1430387083910371/photos/pb.1430387083910371.-2207520000.1463909102./1431307690484977/?type=3&theater

Léteznek arra vonatkozó adatok, hogy az oldalt Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltje működteti,

A Csíkszeredai Bíróság 873/2013 sz.véglegessé vált végzése értelmében a  "Székelyföld nem Románia" szöveg a rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék kaegóriájába sorolható, alulírottat pénzbírságra ítélte a bíróság ennek a szövegnek a használatáért.

A Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő Ügyészség 2015.10.02-i vádiratában, amelyben bíróság elé küldi nevezett Csibi Barnát  rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék terjesztéséért, megállapítja, hogy a 2009 év során nevezett megvalósított egy grafikus modellt, amely a "Székelyföld nem Románia" szöveget tartalmazta magyar nyelven, latin és rovás betűkészlettel. Ezt utólag internetes közegben, az internetes naplóin valamint közösségi oldalain keresztül terjesztette, és pólókat is feliratozott vele.

Eszerint kérem az ügyészséget, hogy anélkül, hogy hátrányos megkülönböztetést kövessenek el, állapítsák meg, hogy a fent említett oldal tulajdonosa pontosan ugyanazt az üzenetet használja online közegben, amelyért én el lettem ítélve, valamint jelenleg is bíróság előtt állok.

Következésképpen kérem nevezett Fancsali Ernő büntetőjogi felelősségrevonását rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék online közegben való terjesztéséért, amely bűncselekményt a 2002 évi 31. sz. sürgősségi kormányrendelet legújabb alakjai külön is meghatároznak. "


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése