2020. augusztus 1., szombat

"Kovid" kórházként van nyilvántartva, azért van bezárva a vásárosnaményi kórház. Egy beteget sem látott az áljárvány alatt, több száz dühös civil tüntetett az újraindításért

A vásárosnaményi kórház fekvőbeteg-ellátásának újraindításáért tüntetett Vásárosnamény és környékének lakossága. A tüntetést a "Nem adjuk a kórházunkat" Facebook csoport szervezte, főszervező dr. Sápi Mónika volt. 

A tüntetésen több száz civil mellett a Demokratikus Koalíció tucatnyi tüntetője is részt vett, de ott volt és felszólalt (maszk nélkül) a kamujárvány elején Facebook posztban például a maszkhordás mellett kardoskodó Szél Bernadett független parlamenti képviselő, a szintén víruspánikos, a sohanemvolt kovid "járvány" alatt maszkban szelfiző Gyüre Csaba a Jobbiktól, egy személy a Magyar Szocialista Párttól és egy a Lehet más a politika nevű formációtól. A tömegben Adorján Béla jobbikos politikus is jelen volt, az az Adorján Béla, aki nemes egyszerűséggel leukránozta a tévében a választások során szavazó kárpátaljai magyar kettős állampolgárokat. 
A kormánypárt vásárosnaményi körzeti parlamenti képviselője, Tilky Attila nem tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt.

Egy civil "Orbán egy geci" feliratú pólóban sétálgatott a tüntetők előtt, amely pólófeliratot hangos tapssal jutalmazott a tömeg. 

Több civil felszólaló, köztük a tiszakerecsenyi Tamási Kitti is méltatta a kórház múltját, a belefektetett közösségi energiát, többen kiemelték, hogy a kórház téglajegyekből és kommunista-szombat jellegű munkákból, közösségi erőfeszítés eredményeként jött létre és működött, és méltatlan, hogy veszni hagyják. Felrótták a kormánynak, hogy fél napokat kell utazniuk, ha egy jó távol levő túlzsúfolt kórházban fekvő beteg rokonukat kívánják meglátogatni, miközben a létező kórház teljesen kihasználatlanul áll. 

A rendezvény főszónoka kétségkívül a főszervező dr. Sápi Mónika volt, aki példabeszéddel érzékeltette, hogy az idei év arról szól, hogy a kapirgáló tyúkok közül kiválnak azok a sasok, akik eddig magukat szintén kapirgáló tyúknak gondolták. 

Kihangsúlyozta pártfüggetlenségét és kikérte magának azt is, hogy ellenséges médiaorgánumok lekriptokommunistázzák. Amint elmondta, a kórházat kovid 19 kórháznak minősítették, 70 hasznavehetetlen ágyat pakoltak be a kórházba a statisztika kedvéért, közben az egész pandémia (álpandémia, szerk. megj.) ideje alatt egyetlen beteget sem kezeltek ott. Nem is kezelhették volna, mivel egy lélegeztetőgép van csak az intézményben, az is végstádiumban. 

A két beteg szülője iránt is aggódó főszervező kihangsúlyozta, hogy nem szeptemberben akarja a város lakossága az esetleges újraindítást, hanem azonnal. Határidőt szabott meg, augusztus 10-ig,  amennyiben nem lesz előremozdulás a kórház ügyében, úgy újabb tüntetéseket helyezett kilátásba, de ezúttal a kimutatott közösségi igény iránt fogékonyságot mutató politikai erőket is meg fogja invitálni, ígérte. 


Szerk. megj.: hatalmas labdát adott fel a kormánypárt azzal, hogy így feláldozta a beregi érdekeket a kamuvírus biznisz oltárán. Ezt a labdát pedig az ellenzék simán lehúzta. Azzal, hogy a kormánypárti parlamenti képviselő az orrát se dugta oda a tüntetésre, végleg átengedte a terepet az ellenzéki erőknek. 

Fotógaléria:







Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése