2024. május 4., szombat

Szijjártó: nem a magyarokra tartozik, hogy a magyarul nem beszélő rebbé hogyan kaphatott magyar állampolgárságot


A vásárosnaményi Mi Hazánk Mozgalom közérdekű adatigénylésére Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter válaszában közölte, hogy Moshe Leib Rabinovics esetében fennállt a lehetősége magyar állampolgárság igénylésének. 

A Mi Hazánk azt kérte ki Szijjártótól, hogy lehetséges, hogy a munkácsi rebbé, a jelenleg Brooklynban, New Yorkban lakó mózeshitű Moshe Leib Rabinovics magyar állampolgárságot kapott, mikor bevallottan nem tud egy mukkot sem magyarul. 

Ráadásul a magyar állampolgárságot igazoló magyar útlevelet Szijjártó Péter személyesen adta át a rebbének. A Mi Hazánk kikérte azt is, hogy milyen eljárásrend alapján kaphatja meg egy újonnan honosított magyar állampolgár az okmányait személyesen a külügyminisztertől. 

Szijjártó arról tájékoztatott, hogy az esettel összefüggő semmilyen más részlet nem tartozik a közérdekű adatok, vagy közérdekből nyilvános adatok közé. 

Kapcsolódó:

Megkérdeztem Szijjártót, hogy kaphatott a munkácsi rebbé magyar útlevelet, mikor nem is tud magyarul (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése