2024. május 4., szombat

Orbán még mindig gyanúsított! - újravizsgálják a feljelentést közveszéllyel fenyegetés ügyében

Megvizsgálta a panaszt, és azt, egyéb okból, alaposnak találta, közölte a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség. 




Mint ismert, nevezett Orbán Viktor ellen nyújtottam volt be feljelentést közveszéllyel fenyegetés tárgyában, mivel nevezett egy Kossuth rádiós interjú alkalmával azt állította nagy nyilvánosság előtt, hogy az oltatlanok is be kell oltassák magukat, másképp mind meg fognak halni. 

Első körben a feljelentést elbíráló Budapesti Rendőr-főkapitányság elutasította azt, mondván, hogy nem látják a köznyugalom megzavarását az illető cselekmény által. Azt hogy, Orbán hamis tényt állított nagy nyilvánosság előtt, nem tagadták.  

Az elutasítás ellen panaszt nyújtottam be, amelyben kértem az oltásellenes frontot, hogy jelentkezzenek tanúnak annak bizonyítása érdekében, hogy mégiscsak megzavarta Orbán a köznyugalmat, amely az ő egyéni nyugalmuk megzavarásából tevődik össze. A felkérésre először kilenc ellenálló jelentkezett, ez még hárommal bővült később. 

Az panaszt elbíráló ügyészség megállapította, hogy alapból nem volt jogosult a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozás elvégzésére, mert a gyanúsított mentelmi joggal rendelkezik, és az ő esetükben csak az ügyészség nyomozhat, ezért megsemmisítette a nyomozást lezáró határozatot és a nyomozás újraindítását rendelte el. 

Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése