2024. április 12., péntek

A rendőrség nem vitatja, hogy Orbán jókorát vetített, mikor azt állította, hogy az oltatlanok meg fognak halni, de a köznyugalom zavarását nem látják

Tavaly július 18-án tettem a Plandémia Mozgalom jogi akciócsoport tagjaként feljelentést nevezett Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ellen közveszéllyel fenyegetés bűncselekményének alapos gyanújával a Budapesti Rendőrfőkapitányságon, mert nevezett a Kossuth rádióban azt állította nagy nyilvánosság előtt, hogy az oltatlanok mind meg fognak halni. 

Azóta nem érkezett semmilyen visszajelzés az ügy menetét illetően, és így kénytelen voltam előbb közérdekű adatigénylésben adatot kérni a nyomozásról, amire nem válaszoltak, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság sem vizsgálta az ügyet, csak tájékoztattak, hogy jogom van megismerni az ügyiratot. 

Aztán a napokban több órás telefonálgatás nyomán végre ma reggel megérkezett a hivatalos válasz a feljelentésre, természetesen a feljelentés elutasításával.




A rendőrség inkább a rémhírterjesztés tényállását vizsgálták, noha a feljelentésben nem azt jelöltem meg a gyanúsítási tényállásnak, hanem a közveszéllyel fenyegetést, a két tényállást a Btk. más cikkekben rögzíti, a közveszéllyel fenyegetés a 338. cikkben van rögzítve, a 337. cikk pedig a rémhírterjesztés tényállását szabályozza. 

A rendőrség szerint a rémhírterjesztés bcs. nem áll meg a bejelentett tényállás alapján, mert az interjúban elhangzottak nem befolyásolták negatívan a védekezést (?!).

A közveszéllyel fenyegetés azért nem áll meg a rendőrség szerint, mert a köznyugalom megzavarása  csak akkor valósulhatna meg, ha a tényállítás valóságtartalmának ellenőrzésére hivatott szervek tevékenysége nyomán más személyekben is tudatosult volna, hogy közveszéllyel járó esemény következhet be (mi van, tényállítás valóságtartalmát ellenőrző szervek vannak Magyarországon? Elvileg nincs cenzúra!). 

A jelentett bcs., a közveszéllyel fenyegetés másik tényállási elemét, a hamis tényállítást a rendőrség nem vitatta. 

Kapcsolódó:

Beoltatjuk magunkat, vagy meghalunk? - 3,9 millió oltatlan él és virul, a Vészharang Mozgalom feljelentette Orbán Viktort közveszéllyel fenyegetésért (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése