2024. április 16., kedd

Kilenc bátor vállalta, hogy arccal és névvel tanúskodik Orbán Viktor ellen

Elküldtem a panaszt a Budapesti Rendőrfőkapitányságnak abban a büntető feljelentésben, amelyet Orbán Viktor ellen nyújtottam be közveszéllyel fenyegetésért, mert a miniszterelnök a kovidfasizmus alatt azt hazudta a Kossuth rádióban nagy nyilvánosság előtt, hogy az oltatlanok meg fognak halni, amennyiben nem oltatják be magukat.  

A feljelentést a rendőrség elutasította. A nagy nyilvánosság előtti hazudozás tényét nem vitatták, viszont azt igen, hogy ez a hazudozás a köznyugalom megzavarásához vezetett volna, enélkül pedig nem valósult meg a közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye, a rendőrség álláspontja szerint. 

Válaszul Facebook videóban tettem közzé felhívást, hogy jelentkezzenek azok a magyarok, akiknek a nyugalmát megzavarták Orbán Viktor ominózus kijelentései és ezt akár tanúként a rendőrségen is hajlandóak fenntartani. 

Kilencen jelentkeztek, és így ma reggel már be is küldtem, határidőben, a panaszt a feljelentés elutasító rendőrségi határozat ellen. 





Természetesen nem ígérhető, hogy most pont ez lesz a banánhéj, amin Orbán Viktor elcsúszik, annyi mindenesetre kijelenthető, hogy jogkövető állampolgárként jártunk el, mi kilencen, azért, hogy a rajtunk esett jogsérelmet kiküszöböljük. A legvárhatóbb forgatókönyv, hogy húzni-halasztani fogják a választ, majd valamit maszatolnak és elutasítják a panaszt, anélkül, hogy a tanúkat kihallgatnák. Ennek az lesz a következménye, hogy a rendőrség amúgy sem túl fényes presztízse még tovább fog romlani, mert csak megerősíti azt a napjainkra általánossá vált vélekedést, miszerint a rendőrség csupán az elitet és nem a népet védő kirakatszervezet. 

Amennyiben azonban komolyan veszik az ügyet és nyomozást indítanak, egy valószínű kimenetel lehet akár Orbán Viktornak a mentelmi jog mögé bújása, az viszont számunkra már teljes győzelemmel érne fel. 

Kapcsolódó:

A rendőrség nem vitatja, hogy Orbán jókorát vetített, mikor azt állította, hogy az oltatlanok meg fognak halni, de a köznyugalom zavarását nem látják (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Beoltatjuk magunkat, vagy meghalunk? - 3,9 millió oltatlan él és virul, a Vészharang Mozgalom feljelentette Orbán Viktort közveszéllyel fenyegetésért (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése