2022. január 8., szombat

Az oltás önkéntes - ennyi hozzáfűznivalója volt a rendőrségnek a gimnazista Ákos halála ügyében tett feljelentésemhez


Nyilván elutasította azt a feljelentésemet a rendőrség, amelyet gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt tettem a Könyves Kálmán Gimnázium elhunyt diákja, Debreczeni Ákos ügyében. 

Mint arról számos médiaorgánum beszámolt, Ákos a tornateremben lett rosszul, újraélesztést követően kórházba került, ahol elhalálozott, halálának okát pedig nem hozta nyilvánosságra a mainstream média.  

A hírt követően az interneten számos spekuláció született azzal kapcsolatosan, hogy oltva volt-e Ákos vagy nem az ún. "új koronavírus" ellen.

Feljelentésemben igazságyügyi boncolást kértem, ami kétséget kizáróan meg tudná állapítani a halál okát, a jelenleg hatályos jogszabályokkal összhangban.

Sajnos a feljelentésem elutasításának motiválása igen szegényesre sikerült a rendőrség részéről. Ecsetelik, hogy a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekménye megköveteli egy foglalkozási szabályszegés létét.

Majd közli az elutasító határozat, hogy "A COVID-19 védőoltás beadása Magyarországon jogszabályhoz kötött tevékenység. Az oltásban való részvétel a hatályos szabályozás alapján önkéntes, annak beadása az egyén saját döntésére és akaratára van bízva."

(szerk. értelmezés: miután az állítólagos "oltások" beadását jogi norma szabályozza, ha azt betartják, nincs foglalkozási szabályszegés, és a rendőrök szerint ezzel ki van zárva az a lehetőség, hogy egy egészségügyi dolgozó az injekciókkal bárkit is veszélyeztetne)




Kapcsolódó:

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt tettem feljelentést a Könyves Kálmán Gimnázium elhunyt diákja ügyében (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés: