2022. január 7., péntek

Lónyay Menyhértre emlékeztek Lónyán a Lónyay 200 emlékév keretében

Lendületesen kezdődött a Lónyay 200 emlékév, melynek keretében, Nagy Ernő lónyai polgármester meghívására nagyszámú lónyai polgár és vendég jelent meg a Lónyay család kriptájánál Lónyán, a Temető utcában tartott, a Tuzsér Községért Közalapítvány által szervezett megemlékezésen. 



A megemlékezés és az emlékév dr. nagylónyai és vásárosnaményi gróf Lónyay Menyhért születésének 200-ik évfordulója előtti tisztelgés, Lónya neves szülötte magyar arisztokrata, szabadságharcos, bujdosó, majd pénzügyminiszter, a kiegyezés után az Osztrák-Magyar Monarchia közös pénzügyminisztere, majd a Magyar Királyság pénzügyminisztere volt.  

A megemlékezésen Tilki Attila vásárosnaményi választókerületi kormánypárti parlamenti képviselő is jelen volt, beszédet mondtak Nagy Ernő és Tilki Attila. Hazafias verset szavalt Nagy Eliza Eszter. 




A megemlékezés keretében a felszólalók mellett koszorúztak a határrendészet, a vám és a helyi önkéntes tűzoltóság képviselői, Tuzsér település vezetősége és a tanárok is. Koszorúztak továbbá  a lónyai Idősek Otthona vezetői valamint a Kis- és Nagylónyai Református Egyházközségek (Szendrey Dávid református lelkész, aki megáldotta a rendezvényt, valamint Király Béla és Bíró János gondnokok)

Kárpátaljáról Beregsom község elöljárói tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt és helyezték el a megemlékezés koszorúját.

A rendezvény kezdetén felcsendült a Himnusz, záróakkordként a Szózatot énekelték el az egybegyűltek.  

A koszorúzást felvezette és díszlövést adott le a Honvédsuli Honvédő Egyesület.

Képgaléria:








Kapcsolódó:

Lónyai emlékév (lonyay200.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése