2022. január 25., kedd

Úgy tűnik, igaz, hogy de fakto kötelezik a nevelőszülőknél lévő 5-12 éveseket az oltásra

Rövid tájékoztató levelet küldött az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (OGYSZ), amelyben szíves türelmemet kéri a hivatalos válasz elküldéséig, addig is tájékoztat, hogy a közérdekű adatigénylésben foglalt kérdésben szereplő állásfoglalás rendelkezésére áll minden gyermekvédelmi gyámnak.

Az OGYSZ-hez intézett közérdekű adatigénylésemben az iránt érdeklődtem, hogy van-e olyan országos igazgatói állásfoglalás, amelyik az 5-12 éves kor közötti gyermekek ún. "koronavírus" elleni oltásával és az oltási hozzájárulás magadásával kapcsolatos, és amelyik kimondja, hogy ennek a korosztálynak az esetében a kisebb gyerekeket nem lehet, de a nagyobbakat sem javasolt az oltással kapcsolatban megkérdezni.

Valamint amelyik állásfoglalás kimondja, hogy az oltakozás egyértelműen orvos-szakmai kérdés, ezért amennyiben az orvosok szakmai szervezetei az "oltás" beadását tartják a gyermek érdekében állónak, a gyermekvédelmi gyámoknak gyámoltjaik vonatkozásában ezt az ajánlást kell követniük, a benne foglaltaktól kizárólag egyedi esetekben lehet eltérni. 

 


Kapcsolódó:

Felröppent a hír, hogy a nevelőszülőknél levő 5-12 éves gyerekek kovioltása egy igazgatói állásfoglalás alapján de fakto kötelezővé vált, ennek járok utána (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése