2022. január 31., hétfő

A pór fuldokoljon szájzárban, bezzeg az újvilágrend kiválasztottak - Orbán Viktor maszk nélkül vásárolt a cukrászdában, panaszt tettem ellene - Frissítés: visszavontam a panaszt, vendéglátóhelyen úgy tűnik, nem kell a maszk


Orbán Viktor saját Facebook közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben ő és egy másik személy süteményt vásárol egy cukrászdában, a szellemes csevegés közben azonban nem viselik az Orbán Viktor egyik egyszemélyes rendeletében előírt, az igazolt értelmi fogyatékosok kivételével elvileg mindenkinek sajnos kötelező újvilágrend szájzárat. 

Egészen konkrétan a veszélyhelyzet idején alkalmazandó intézkedések második üteméről szóló 484/2020 sz. Korm.rendelet 2. § (1) n) pontja írja elő ezt a kötelezettséget, a netjogtar.hu internetes jogszabálygyűjtemény tanúsága szerint. 

A szájzárat egyébként a kiszolgáló személyzet hősiesen viseli, sőt, figyelmeztető tábla is van kihelyezve, hogy a cukrászdában viselni kell azt. A miniszterelnököt kitessékelni az üzletből, vagy felszólítani őt szájkosár használatára azonban nem merte a személyzet. 

A videófelvételt a Facebook közösségi oldalon rengetegen megnézték, valóságos kommentháború robbant ki alatta.

Az ügyben természetesen szabálysértési panaszt tettem, a Szent Korona Igazsága Facebook és telegram csoportok tagjaként.




Frissítés: a vonatkozó jogszabály tüzetes vizsgálata után ( és némi Facebook vitázás után), az én értelmezésemben vendéglátóhelyen vendégnek nem kötelező a maszk, a jelen állás szerint. Ezért a panaszt visszavontam a BRFK-nál. 

Kapcsolódó:

Orbán Viktor maszk nélkül kért elvitelre két puncsminyont a tábla előtt, amire azt írták: Maszk használata kötelező! (444.hu)

Rákóczi-túrós vagy puncsmignon? (facebook.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése