2022. január 28., péntek

Nem indít eljárást Müller és Kásler ellen a rendőrség - az, hogy az ombudsman szerint törvénytelen a rendeletük, pusztán "jogtehnikai kérdés"

Még tavaly ősszel tettem feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon hivatali visszaélés gyanújával nevezett Kásler Miklós egészségügyi miniszter és nevezett Müller Cecília országos tisztifőorvos ellen. 

Büntetőfeljelentésem tárgya több olyan miniszteri utasítás, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ több körlevele volt, amelyek alapján az ún. "védettségi igazolvánnyal" nem rendelkező személyeket, amennyiben egészségügyi ellátást kívántak volna igénybe venni, az ún. "új koronavírus" diagnosztizálására használt, saját zsebből fizetett PCR és antigén gyorstesztek elvégzésére kötelezték. 

Ezek a körlevelek illetve utasítások tárgyát képezték az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának AJB-3479/2021. számú ügyben elektív egészségügyi beavatkozások esetén PCR és antigén gyorstesztek szükségességének és önfinanszírozásának előírásával összefüggésben kiadott, nyilvánosan hozzáférhető jelentésének, amelyet fő bizonyítékként csatoltam a feljelentéshez. 

Az AJB jelentés megállapítja, hogy az ún. "védettségi igazolvánnyal" nem rendelkező személyek egészségügyi önrendelkezési jogát és az egyenlő bánásmód követelményét is sértik ezek az utasítások illetve körlevelek, kimondja, hogy egyébként az ún. "védettségi igazolvány" csak vélelmezi, hogy valaki "védett" az "új koronavírustól", de ezt bizonyossággal csak hivatalos teszt tudja megállapítani. 

Az AJB jelentés az utasítások és körlevelek azonnali visszavonására szólítja fel az érintett személyeket.

A rendőrség több hónapig ült a feljelentésen, végül most küldték el az elutasító határozatukat. 

Érvelésük szerint "pusztán azon tény, hogy a sérelmezett utasítások az alapvető jogok biztosának megállapítása szerint nem megfelelő szabályozási szinten történtek jogtehnikai kérdés."

A rendőrség szerint a döntés, amely az oltatlanokat PCR tesztre kötelezi, "a miniszter hatáskörébe tartozó szakmai döntés, amely a járvány egészségügyi intézményen belüli terjedést hivatott megakadályozni, nem tekinthető jogtalan hátrány okozásának. "

Valamint a nácikártyával rendelkezőknek a tesztek alól való mentességére az illető személyek "vélelmezett védettsége" alapján kerül sor, azaz ez sem tekinthető jogtalan előnyhöz juttatásnak. 









Kapcsolódó:

Káslert is, Müllert is feljelentettem hivatali visszaélésért, mert az ombudsman szerint alapjogot sértettek a PCR tesztek fizetőssé tételével az oltatlanok számára (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése