2024. április 6., szombat

Hüller Cecília válaszolt - nem tudják, hány elhunyt van a hivatalosan is bejelentett 8210 COVID injekció utáni mellékhatásban

Nem vezetnek ilyen jellegű statisztikát, ezért nem rendelkeznek ezzel az adattal, áll a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ válaszában, arra a közérdekű adatigénylésemre, amelyben azt kérdeztem, hogy a hivatalosan is, 2022 december 31-ig bejelentett  összesen 8.210 kovid injekció után fellépő nemkívánatos egészségügyi esemény, azaz feltételezett mellékhatás közül mennyi volt az elhalálozás.

Továbbá azt is kérdeztem, hogy mennyi volt a rákos megbetegedés, valamint a vérrögösödéshez köthető szív és érrendszeri panasz ezek között a nemkívánatos egészségügyi események között. 



Megnyugtatásomra Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, hogy ugyan nincsen ilyen adatuk, de dolgoznak rajta, és elvileg készítenek (majd valamikor) ilyen jellegű kimutatásokat is. 

Kapcsolódó:

Hüllő Cecíliát kérdezzük: a hivatalosan is bejelentett 8.210 COVID-19 oltásmellékhatásból ugyanbiza mennyi az elhalálozás? (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése