2014. szeptember 10., szerda

Hallom, etnikailag magyar az új kormányképviselőnk, hát lássuk"Hargita Megye Kormányhivatalához
Alulírott Csibi Barna a következő értesítéssel fordulok önhöz:
Vasláb helység ki és bejáratainál levő helységnévtáblák csak román nyelven tartalmazzák a helység elnevezését. A 2002-es népszámlálás eredményei szerint a helységben a magyar etnikumúak száma meghaladja a 2001. évi 1206 sz. kormányhatározatban előírt 20%-ot, így a magyar nyelvű felirat hiánya kihágásnak minősül. A feliratozás biztosításaa helység polgármesterének a hatáskörébe tartozik.
A hivatkozott kormányhatározat 2001 óta érvényes, tehát a  kihágás a határozat érvénybelépése óta folyamatos, kérem ezt súlyosbító körülményként figyelembe venni.
 Kérem az ügyben tanulmányozza az Országos Diszkriminációellenes Tanács 377 sz. 2013.06.04-i határozatát, amelyben a hivatal figyelmeztetésben részesíti Vasláb polgármesterét. 
Valamint tanulmányozza  Hargita Megye Kormányhivatalának 3101 sz. 2014.03.06-i átiratát, amelyben a hivatal felszólitja Korond helység polgármesterét a helységnévtáblákat illető törvényes állapotok betartására, ellenkező esetben bírságot helyezve kilátásba.
Fentieket figyelembe véve kérem a vaslábi polgármester megbírságolását, mivel az elkövetett kihágásért előzőleg már figyelmeztetésben részesült, ugyanakkor kérem a helységnévtáblákat illető törvényes előírások betartatását az elkövetővel.
Csibi Barna "

Kapcsolódó:
Figyelmeztetés a vaslábi polgármesternek (blog.hunnianemzetimuhely.ro)
Petres Sándor az új Hargita megyei prefektus (szekelyhon.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése