2014. december 17., szerda

Székely Hadosztály megemlékezés Nyíregyházán, 2014 december 1-én

A Székely Hadosztály megalakulásáról és tevékenységéről emlékezett meg a Magyarok Szövetsége Mozgalom Nyíregyházán. A rendezvényen képviseltette magát a Magyar Gárda Mozgalom, Nemzeti Őrsereg, Magyarok Világszövetsége valamint számos civil. Felszólaltak és a Hadosztályt méltatták: Sipos Kund Kötöny református esperes, Takács Péter történész, Gottfried Barna főlevéltáros, Martinovszky István tanár, tárogatós.

 

Csibi Barna, csíkszeredai székely etnikumú magyar állampolgár üzenetét Kovács Zoltán tolmácsolta a megemlékező közösségnek:

"Adjon az Isten Csibi Barna vagyok, székely. Üdvözlöm a Nyíregyházán egybegyűlteket, akik a Székely Hadosztály harci szellemét kívánják megidézni a mai napon. Adja a jó Isten, hogy a Hadosztály ereje a mi karunkat és elszántsága a mi elszántságunkat erősítse. Most, amikor a megszálló Románia olyan törvényt hozott, amely kötelezővé teszi minden, közigazgatásilag Romániához tartozó településen egy főutcának 1918 december 1-ről (Erdély elszakitásának dátuma Magyarországtól) való elnevezését, üldözi a székely és magyar zászló használatát, amikor a történelmi magyar egyházak a kommunisták által kiállamositott ingatlanjaikat vérrel és kínkeservvel, hatalmas anyagi áldozatokkal végre visszaszerzik, és ekkor a román állam odacsap, újraállamosítva ezen ingatlanokat, és bűnvádi eljárásban jogerősen elítéli a visszaszolgáltatást segítő köztisztviselőket (a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó kollégium esete), amikor vad román nacionalista hordák büntetlenül masíroznak székely városaink közterületein, okádva gyűlölt felsőbbrendűségüket és állami hatóságok által védett és táplált hatalmukat, amikor tömeggyilkosokat éltetnek és emelnek pajzsra nap mint nap (lásd Avram Iancu, az 1848-49-es forradalom alatt Dél és Közép Erdélyben elkövetett több tizezer áldozattal járó, az etnikai térképet végleg átformáló magyarellenes népirtások vezéralakja és főszervezője), valljuk be, a Székely Hadosztály példamutatóan fegyelmezett, nagy hatékonyságú és minden ellenfele számára félelmetes ellenállási szellemére igencsak szükség is van. Kérem ezért a nyíregyházi testvéreimet, erősitsék ezt a szellemet a Hadosztályra való méltó megemlékezéssel. Ugyanakkor javasolnám, hogy Erdély és Székelyföld területén, és Magyarország területén is a települések legalább egy utcájukat vagy magáról a Székely Hadosztályról, vagy az abban harcoló hősökről elnevezni szíveskedjenek. Éljen a független Székelyföld, éljen Nagy Magyarország, éljen a bolgár Dobrudzsa és a kun gyökerű, testvéri Nagy Moldova, s vesszenek a betolakodók, hazánk megrontói. Szebb Jövőt!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése