2015. március 2., hétfő

Tiltakozás a magyar kormány Kárpátalját érintő politikája ellen

Tiltakozó megmozdulást tartottam ma 16.00 órától (román idő szerint 17.00 óra) a  csíkszeredai magyar konzulátus előtt. A tiltakozás tárgya a magyar kormány lagymatag politikája, ami Kárpátalját illeti. Egyrészt felhívtam a figyelmet, hogy míg a román kormány behívatta az ukrán nagykövetet magyarázatot követelni az ukrajnai románoknak az újoroszországi frontra való mobilizációja kapcsán, addig a magyar kormány megállt néhány felszínes nyilatkozat után. Megemlítettem, hogy Kárpátalját per pillanat egy 1991-es népszavazás és az ukrán-magyar alapszerződés köti Ukrajnához.
Az ukrán-magyar alapszerződésre vonatkozóan megállapítottam, hogy az illető dokumentum túlhaladottá vált, és szimbolikusan kidobtam a kukába, ugyanakkor meghirdettem az Első lépés akciót, "Kárpátalja hazatér" elnevezéssel.
3 megjegyzés:

 1. Igaz székely magyar hazafi Kárpátalja melletti kiállása, gratulálok! Kitartás!
  Viszont nyáron egy kárpátaljai körutazást szerveznek Pest megyében, volt több érdélyi jelentkező is, akik aztán mégis visszaléptek. Megijedtek a Kelet- Ukrajnai konfliktustól, ami a gyávaság eklatáns példája...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ismerőseink, na jó, leírom a párom testvéréék nem akarnak kijönni hozzánk látogatóba, amíg nem csendesedik el a helyzet. Hát most erre mit mondjak? Hiába mondjuk, gyerekek, itt nem lőnek, de a válasz az, hogy igen, de mégiscsak háború van. Jó. Legyen. Mi egymás között bandaháborúnak nevezzük, elvégre Ukrajna hivatalosan egy országgal sem áll hadban.

   Törlés
 2. Jó a térkép,a kezdeményezés,a jelmondat,de ezt valahogy magasabb"szintre"kellene pozicionálni!Nem?

  VálaszTörlés