2016. december 2., péntek

A Megyei Közgyűlés alelnöke, Gábor Ferenc, Csibi Barna és Dan Tanasa - Székely Hadosztály megemlékezés, Nyíregyháza, 2016 december 1

A Székely Hadosztályra emlékezett a Magyarok Szövetsége Nyíregyházán december 1-én, a Székely Hadosztály megalakulásának 98-ik évfordulója alkalmából. A rendezvényen meghívottként vett részt a Trianon Társaság és annak képviseletében Dalmay Árpád, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, Baracsi Endre, a Székelyek Világszövetsége képviseletében Csibi Barna, valamint Gábor Ferenc, a Pro Tárkány Egyesület elnöke. A rendezvény hangulatát Martinovszky István tárogatón előadott dallamokkal tette emelkedetté.



Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke méltatta a Székely Hadosztály erőfeszítéseit, valamint kiemelte azt az esetet, amikor Pogány-Scwartz József akkori kormánybiztos konkrétan megrongáltatta és használhatatlanná tetette a Székely Hadosztály számára küldött harci felszerelést.                                                                                                                                         


Csibi Barna csíkszeredai születésű székely, a Székelyek Világszövetsége képviseletében méltatta Kovács Zoltán erőfeszítéseit a Székely Hadosztály emlékének ápolásában, ismertette a Székelyek Világszövetsége célkitűzéseit, miszerint be kívánja jegyeztetni a székely etnikumot, mint őslakos népességet az Egyesült Nemzetek Szervezeténél.                                                                             
                                                                            

Gábor Ferenc, az 1919 április 19-i köröstárkányi, a román hadsereg katonái és a szomszédos román falvak lakói által elkövetett brutális magyarellenes vérengzés elszánt kutatója és hirdetője felhívta a figyelmet, hogy a jelenkorban mindenki személyesen egy gyepű, egy végvár, a magyar és a székely élettér védelmezője.





A rendezvény különmeghívottal is büszkélkedett, a sepsiszentgyörgyi illetőségű Dan Tanasa, alias Dani képében.





A rendezvény végén ismét Dani került a középpontba.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése