2022. december 26., hétfő

Írjunk közérdekű bejelentéseket Novák Katalinnak, hogy gyakoroljon kegyelmet Budaházyékon!

Határidőben válaszolt Novák Katalin köztársasági elnök asszony arra a közérdekű bejelentésemre, amelyben azt javasoltam számára, hogy gyakoroljon kegyelmet a Hunnia ügy elítéltjein, Budaházy Györgyön és társain. Közérdekű bejelentésemben a népakaratra, a népszuverenitásra hivatkoztam, hogy amennyiben ez a népakarat azt tükrözi, hogy a Hunnia ügy elítéltjeinek elnöki kegyelmet kell adni, akkor ezt a köztársasági elnökasszonynak is tudomásul kell vennie, mivel a közhatalom forrása maga a nép. 

Rövid válaszában arról tájékoztatott az elnökasszony, hogy a javaslatomat tudomásul vették. 



Budaházy Györgyöt és több társát ún. "terrorcselekményekért" ítélték el súlyos fegyházbüntetésekre, amely cselekményeket a vádirat szerint az őszödi beszéd következtében kirobbant országos méretű társadalmi felháborodás tovább szítására követtek el politikai indíttatásból. 

Azonban a bizonyítási eljárás inkább egy kommunista koncepciós per jellegét tükrözte, előre megírt ítéletekkel, semmint egy, a valóságot és az objektív igazságot feltárni kívánó, hiteles eljárás jellegét. 

A vád tárgyát képező nevetséges, maximum garázdaság tényállását kimerítő cselekmények miatt kirótt elképesztő mértékű (Budaházy György például 17 év fegyházat kapotta megismételt eljárásban, első fokon) büntetési tételek, a cselekményeknek a vádlottak általi elkövetése bizonyításának teljes hiánya, a bírák elfogultsága (egy alkalommal Budaházy a tárgyalóteremben azt kérdezte, hogy miben vagyok én bűnös, mire mindenki általános ledöbbenésére a bírónő azt mondta, hogy "mindenben. Maga mindenben bűnös."), beépített titkosszolgálati emberek tanúvallomásaira, mint döntő erejű bizonyítékokra alapozás mind-mind azt a meggyőződést erősíti, hogy még az átkosból ismert gyakorlatról, egy koncepciós kirakatperről van szó, amelynek elsődleges célja a magyar nacionalista közösség megfélemlítése, másodlagos célja magának Budaházynak és társainak a politikából, a közéletből való végleges kivonása.

A több éve húzódó politikai ügy legújabb fordulataként, egy megismételt eljárás elsőfokú ítéletében Budaházy Györgyöt 17 év fegyházra ítélték a feltételes szabadonbocsátás lehetősége nélkül. A botrányos ítélet közfelháborodást váltott ki, nacionalisták tüntettek elnöki kegyelemért, és maga Budaházy is éhségsztrájkba fogott a börtönben. Hogy ezek hatására-e, vagy nem, mindenesetre tény, hogy Budaházy György mára társaival együtt hazatérhetett, és háziőrizetben várhatja a másodfokú ítéletet.

Ez, a magyarországi közéleti állapotokat a maguk brutális valóságában a képünkbe toló ügy kiváló lehetőséget teremhet arra, hogy a vírusdiktatúra alatt bejáratott és finomra hangolt civil ellenállási eszközeinkkel mi, az oltásellenes tábor is nyomást gyakoroljunk a hatóságokra Budaházy György és társai ügyében. Ezáltal erősítenénk a nacionalista és az oltásellenes tábor közötti összefonódást, együttműködést és a kölcsönös bizalmat is, nem mellesleg pedig segítenénk a bajba jutott hazafiakon és honleányokon, akik a mi érdekünkben is kockázatot vállaltak politikai aktivizmusukkal. 

Éppen ezért az a javaslatom, hogy minél többet küldjünk be közérdekű bejelentéseket Novák Katalin köztársasági elnökasszonyhoz, amelyben szorgalmazzuk Budaházy Györgynek és társainak elnöki kegyelemben részesítését, elvégre ez a mi országunk, és itt elsősorban a nép akaratának kell érvényesülnie, egy közérdekű bejelentésben pedig jogszerűen, írásban az elnökasszony tudomására tudjuk hozni az akaratunkat.


Kapcsolódó:

Közérdekű bejelentésben fordultam Novák Katalinhoz, hogy gyakoroljon elnöki kegyelmet Budaházy Györgyön és társain (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Tizenhét év fegyházat kapott Budaházy György (index.hu) 

Az ország Covid járvány utáni újraindításának margójára (budahazy.info)

Engedtek az éhségsztrájknak: hazaengedik Budaházy Györgyöt! (frissítve)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése