2014. október 2., csütörtök

Kisebbségi Jogvédő Intézet - a kirakatintézmények mintapéldánya

"Laura Gyeney To Me Oct 1 at 2:55 PM Tisztelt Csibi Barna úr, Korábbi megkeresésére reagálva, ezúton tájékoztatom, hogy az Ön által előterjesztett panasz a Kuratórium 2014. szeptember 17-én tartott ülésén megvitatásra került. Tekintettel, hogy a kérdéses ügyben ügyvédi pályázat benyújtására nem került sor, azonban panaszának megvizsgálása feltétlenül indokolt volt, ezért ügyében -rendhagyó jelleggel- kuratóriumi állásfoglalás született. Ennek alapján a Kuratórium 2014. 09. 17./6.4. sz. határozatában egy korábbi elvi döntésére ( 2014. 03. 26./8.5. sz. elvi határozat) hivatkozva úgy foglalt állást ügyében, miszerint "az Alapítvány nem támogatja azon ügyeket, melyben nyílt pártpolitikai célok jelennek meg. Szíves megértésében bízva: Dr. Gyeney Laura Igazgató KJI"

Ezt a választ kaptam a Kisebbségi Jogvédő Intézettől, akihez dr. Semjén Zsolt miniszterelnök javaslatára fordultam, aki egy jobbikos országgyűlési képviselő által írásbeli választ igénylő kérdésként a kormány részére feltett kérdésre nyújtott, 2/914/1 sz. 2014 aug.5-i írásbeli válaszában közölte ezt a javaslatot. A probléma, amivel megkerestem az intézetet, az a Csíksomlyón történt hivatali visszaélések voltak, amelyekről beszámoló itt.

Kapcsolódó: Kisebbségi Jogvédő Intézet

1 megjegyzés:

  1. Mondjuk a Szávay István képviselő kérdésére adott miniszteri válasz is megért volna egy bejegyzést, amilyen duma van benne, csak pdf-et nem tudom, hogy tudnék közzétenni.

    VálaszTörlés