2017. június 14., szerda

Népszavazási kezdeményezés a párizsi békediktátumnak a Hágai Nemzetközi Bíróságon a magyar állam által történő megtámadásáról

A Székelyek Világszövetsége a következő kérdést kívánja feltenni országos népszavazáson Magyarország állampolgárainak:

"Akarja-e Ön, hogy Magyarország a Hágai Nemzetközi Bíróságon kérje az 1947. évi XVIII törvény által becikkelyezett párizsi békeszerződés semmissé nyilvánítását arra hivatkozva, hogy az sérti a magyar, a székely és a ruszin népnek az 1976. évi 8. törvényerejű rendelettel becikkezett Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya 1. rész 1. cikk. 1. pontjában leszögezett önrendelkezési jogát?"

A népszavazási kezdeményezést a törvényes előírásoknak megfelelően először a Nemzeti Adatvédelmi Hatóságnál (NAIH) kell benyújtani, amely azt tudomásul vette, és erről határozatot hozott. Ez alapján 20-nál több, de 30-nál kevesebb hiteles aláírásra van szükség, hogy a Nemzeti Választási Bizottsághoz le lehessen adni a népszavazási kezdeményezést.


Kapcsolódó:
Trianon megemlékezés Budapest - Hágába a diktátummal! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés:

  1. Jó, nem kell aggódni, senki nem fog a diktátumhoz nyúlni. Ami történni fog, az annyi, hogy a Nemzeti Választási Bizottság el fogja utasítani a népszavazási kérelmet, arra hivatkozva, hogy nemzetközi szerződésből fakadó kötelezettségekről tilos a népszavazás (alaptörvény). Ezt arra hivatkozva fogom a Kúriánál megtámadni, hogy nem a kötelezettségről népszavazunk, hanem a szerződés törvénytelenségének a megállapításáról, ami a nemzetközi bíróság hatásköre, egyébként pedig a magyar állam joga. Ezt is el fogja utasítani a Kúria, mert hülyének tetteti magát és csak a NVB érvelését fogja szajkózni, az enyémet simán figyelmen kívül hagyja. Az egész ügy tehát a Kúriánál megfeneklik, a nyilvánosság hiánya miatt. Mindegy, a fő csapásirányt kijelöltem, és ha húsz év múlva, ha ötven, de csak ezen a vonalon fog úgyis elindulni a jó nép, ha élni akar.

    VálaszTörlés