2020. február 3., hétfő

A Székely leszek 2021 Mozgalom közleményben határolódik el a Székelyek Világszövetsége gyanús üzelmeitől

Közleményben határolódott el a Székely leszek 2021 Mozgalom a Székelyek Világszövetségétől, annak vezetőjétől, Mihály Andrástól, valamint a pénzlopási botrányba keveredett Incze Dániel Hunortól.

A közleményt teljes terjedelmében közzétesszük:

Közleményünk Erdőszentgyörgy Város Polgármesteri Hivatala felé!


"Tisztelt Polgármester Úr!

 A Székely Leszek 2021 Mozgalom teljes elnöksége nevében elhatárolódik András Mihálytól, és a Székelyek Világszövetsége nevű kétes személyekből álló szervezettől.

Mozgalomunk már ezt korábban is megtette, ugyanis számos rágalmazó írást jelenítettek meg rólunk a közösségi oldalukon.

Tisztelettel kérjük a Polgármester urat, hogy kérésünknek eleget téve, a székely nemzet ősi írását, a székely rovásírásos bözödújfalusi helységnévtáblát, amelyet a Rovás Alapítvány adományozott, helyezzék ki, ezzel megemlékezve az ott valaha élt székely emberekre, és a kegyetlen falurombolás áldozatára, Bözödújfalura, amely bár fizikai valójában elveszett, de a sok szép emléket, a múltat nem tudták kitörölni a Bözödújfalusiak és a környéken élők fejéből.

A szívünkben mai napig is él Bözödújfalu és elvisszük a hírét mindenfelé, hogy ott bizony egy igazi székely falu volt tele becsületes és dolgos székely emberekkel.

Munkájához sok kitartást és egézséget kíván a Székely Leszek 2021 Mozgalom Elnöksége!"

És egy korábbi videó a Kőrispatakon 2018 augusztusában a Visszhang - Szalmakalap Fesztiválon történtekről:




Kapcsolódó:
Állni fog a bözödújfalusi rovástábla - ja és kiderült, hogy a Székelyek Világszövetsége nevű gyanús társaság meglovasított bizonyos, a bözödújfalusi templom renoválására szánt adományokat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés: