2021. szeptember 26., vasárnap

Tüntetés, orvosszakmai gyűlés Miskolcon - szegre akasztották az orvosi köpenyüket és táskájukat

Demonstrációt tartott a tisztánlátó orvosokként emlegetett orvosi szakmai csoportosulás Miskolcon, a Szent István téren, szeptember 23-án. A rendezvényt Dr. Ormay Péter, jogi végzettséggel is rendelkező fogorvos szervezte.


Dr. Ormay felszólalásában erősen bírálta a jelenlegi oltási protokollt és a Magyar Orvosi Kamarát, valamint a gyerekek oltását. 

Dr. Pócs Alfréd felhívta a figyelmet, hogy nyájimmunitást csak akkor érhet el a társadalom, ha annak egyedei átesnek azon a bizonyos fertőző betegségen, és nem oltás által. Szakmaiatlannak nevezte azt is, hogy járvány alatt is folyik az oltás. 

Kopcsó Ildikó egészségügyi dolgozó is felszólalt, elmondta, hogy az oltáskényszerrel együtt 34 éves, egyedüli munkahelyére mond nemet. Az egészségügyi dolgozóknak kötelező oltást előíró jogi normát zsarolásnak, törvénytelennek, diszkriminatívnak és demokráciaellenesnek nevezte.

Kiemelte, hogy az egészségügyi dolgozók peres úton fognak elégtételt szerezni az őket ért sérelmekért. 

Dr. Fiszter Zsuzsanna ügyvédnő arról számolt be, hogy több egészségügyi dolgozót is megfenyegettek, ha beszélni merészelnek a rendezvényen. 

Noll Szatmári Enikő anya, személyiségfejlesztő tréner is felszólalt, kiemelte, hogy a gyerekek maszkhordásra kötelezése helytelen, ahogy a kikényszerített, kizsarolt oltások is. Reményét fejezte ki, hogy az egészségügyi szakma összefog és együtt képes akár a Magyar Orvosi Kamara politikai alapú döntéseiben is változást előidézni.

Dr. Matyijcsik Sándor közölte, hogy egyesületbe fognak tömörülni azok az egészségügyi dolgozók, akik úgy érzik, a Magyar Orvosi Kamara nem képviseli az érdekeiket. 

A demonstráción oltáskárosultak adatait és tüneteit olvasták fel. A felszólaló egészségügyisek tiltakozásképpen mindannyian fogasra akasztották köpenyüket és táskájukat, ezzel érzékeltetve, hogy a jelenlegi, az ún. "járványra" alapozott politikai hangulat milyen hatással van az egészségügyi szakmára. 

Fotógaléria:

 













Kapcsolódó:

A Magyar Orvosi Kamara előtt tüntetett az Ellenállás (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése