2022. március 2., szerda

Hatályon kívül helyezte a BRFK elutasító határozatát és nyomozást indít az ügyészség Debreczeni Ákos halálának ügyében


Debreczeni Ákos 17 éves gimnazista, az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium diákja tornaórán lett rosszul, és noha akkor újraélesztették, az életét már nem tudták megmenteni. Oltásellenes körökben felütötte fejét a gyanú, hogy a pontosan akkor a fiatalkorúak számára is hozzáférhetővé vált egyik ún. "kovid" elleni rémvakcinát kapta meg a tinédzser, és elképzelhető, hogy oltás utáni nemkívánatos eseményként következett be a halála. 

Az ügyben feljelentést tettem gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt. Kértem, hogy igazságügyi boncolás állapítsa meg kétséget kizáróan Debreczeni Ákos halálának okát, vizsgálják meg, hogy a fiatal volt-e oltva "kovid" ellen, testében lelhető-e fel grafén oxid vagy grafén hidroxid vegyület, amely vérrögképződéshez vezethetett az esetében, és amely vegyületek esetleg az ún. "vakcinával" kerülhetett a szervezetébe.

Pökhendi, a feljelentésre nyújtott elutasító határozatában az elsőfokú nyomozó hatóság, a Budapesti Rendőrfőkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya annyit közölt, hogy az oltás önkéntes (ebből a szűkszavú álláspontból arra lehetett következtetni, hogy egyrészt Ákos oltott volt, másrészt saját felelősségre élt a "vakcinával", és annak minden lehetséges negatív következményével egyedül kell szembenézzen).

Ezt a határozatot semmisítette meg a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a határozat ellen benyújtott panaszom nyomán, amelyet alaposnak ítélt, és amely alapján elrendelte a nyomozást Dbreczeni Ákos halálának ügyében. 


 A BRFK határozata ellen benyújtott panaszomban egyébként arra hivatkoztam, hogy az elsőfokú nyomozó hatóság tévesen a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 165. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b) pontja szerint minősülő halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúját vizsgálta, noha én a én a Btk.160. § pont (4) bekezdésben meghatározott gondatlanságból elkövetett emberölés bűncselekménye elkövetésének gyanúja tárgyában tettem feljelentést.    

Panaszomban továbbá hivatkoztam konkrét magyar jogesetre is, amelyben két szülőt azért ítélt el jogerősen a bíróság gondatlanságból elkövetett emberölésért, mert elmulasztottak egy bizonyos nem kötelező egészségügyi készítményt a kiskorú gyereküknek beadni, és a bíróság szerint ez vezethetett a kiskorú halálához. 

Szerk. megj.: az ügyészség döntéséhez hozzájárulhatott az is, hogy az interneten igen nagy felháborodást keltett a BRFK bicskanyitogató határozata az ügyben, és sok közösségi oldal felhasználó fejtette ki a negatív véleményét erről a határozatról. 

Kapcsolódó:

Az oltás önkéntes - ennyi hozzáfűznivalója volt a rendőrségnek a gimnazista Ákos halála ügyében tett feljelentésemhez (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt tettem feljelentést a Könyves Kálmán Gimnázium elhunyt diákja ügyében (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése