2022. március 22., kedd

Vigyázat! A nepszamlalas.ro a székely identitás vállalása ellen uszít!

A kolozsvári Közpolitikai Elemző Központ Egyesület a nepszamlalas.ro weboldalon keresztül próbálja meg lebeszélni a székelyeket arról, hogy megvallják székely önazonosságukat a Romániában jelenleg folyó népszámláláson. 

A weboldal deklarált célja, hogy a magyar etnikumú, anyanyelvű, származású személyek vallják magukat magyarnak az idei népszámláláson, munkatársai a következők:


A weboldal "Gyakori kérdések"  menüpontjánál a következő székely identitás elleni uszítás jelenik meg:

"Székely vagy magyar? 

A népszámláláskor a kérdőívben a magyar és a székely két külön etnikumként fog megjelenni. Csupán egy módszertani lábjegyzet jelenti a „garanciát”, hogy a későbbiekben a székelyeket a magyarok alcsoportjaként fogják összesíteni. Székelyként akkor tehetjük a legtöbbet önmagunkért és a közösségünkért, ha magyarnak valljuk magunkat. Csak ezzel tudjuk elejét venni annak, hogy a jövőben valamikor mesterséges módon megosszanak bennünket, két külön nemzetiségi kategóriába számolva a magyarokat és a székelyeket, hogy így kisebbnek tűnjünk, mint amekkorák valójában vagyunk. Biztosabb a magyar."


Megállapítható, hogy a szöveg kétségbeesetten próbálja a székelységet meggyőzni arról, hogy miért is ne vallják meg saját önazonosságukat, ehhez pedig az ún. "megosztással" való riogatást választják, azért kell magunkat magyarnak vallanunk, nehogy "kisebbnek tűnjünk", magyarázzák.

Természetesen elutasítunk minden, a székely identitás elleni kampányfogást, a székely önazonosságát azért kell megvallja, mert egyrészt nem szégyellnivaló dolog őseinket követni és székelynek lenni, másrészt konkrét politikai előnyökkel is jár, azokon a településeken, ahol meghaladjuk a 20%-os lakosságarányt, élhetünk például hivatalos rovásírásos helységnév-feliratozással, utcanév-feliratozással, intézménynév-feliratozással, saját történelemszemléletünket is taníttathatjuk saját iskolásainkkal, és végül, de nem utolsósorban a jogalapot is megteremtjük az önrendelkezési jogunk gyakorlásához, lesz statisztikailag kimutatható nép, a székely nép. 

Mindenezen érvek messze ellensúlyozzák a magyar identitás propagandistáinak halvány és teljesen irracionális érvelését, miszerint nem akarunk "kisebbnek tűnni", meg nem akarjuk, hogy mesterségesen "megosszanak bennünket".

A népszámláláson tehát büszkén valljuk magunkat székelynek!

Kapcsolódó:

Nem egészen 24 óra alatt változtatta meg Szélkakas Hunor a székelyek önazonosságával kapcsolatos álláspontját (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Népszámlálás.ro (nepszamlalas.ro)

2 megjegyzés:

  1. Egyetértek. A székely társadalom évezredes léte során kimunkált és alapvető rendezési elvként elfogadott erkölcsi parancsa, mely szerint "a közösségi érdek elsőbbséget élvez az egyéni érdekkel szemben" ulajdonképpen kötelezővé teszi minden, magát székelynek tartó egyén számára, hogy ezt a népszámlálás alakalmával is megvallja, hisz így mutathatjuk fel magát a hosszas történelmi múltal rendelkező székely népet, mint az önrendelkezési jog birtokosát! Ezt akarják megakadályozni minden eszközzel a székely nép ellenségei

    VálaszTörlés
  2. A helyzet, hogy úgy mondjam, ennél sokkal rosszabb. Ugyanis átolvasva néhány népszámlálást elemző román írást, itt a globalista nemzet ellenes nyomulásról van egyértelmüen szó, nem "holmi szokványos" magyarellenességről.

    A cikk írója nem érti ugyanis, hogyan jelennek meg kérdések Romániában román kisebbségek tekintetében:
    >Este circumscrisă, la capitolul minorități naționale, și românitatea balcanică: aromâni, meglenoromâni, istroromâni.<
    elnézést, de ezeket az alromán kategoriákat nem tudtam lefordítani. Nos, a lényege ennek a felaprózásnak, hogy bebizonyítsák, hogy nincs is itt létjogosultsága semmiféle nemzetállamnak, tehát egy Világkormányzás igenis helyénvaló.
    Ez persze a világ országaira érvényes majd, nemcsak Romániára. Magyarországra is. Svábok, tótok, palócok, székelyek, mind megjelennek majd egy itteni népszámlálási papíron.
    https://www.activenews.ro/opinii/Iulian-Capsali-CARE-ESTE-SENSUL-173302

    További kérdés: a lakásod energia fogyasztása, vagyis a Karbonlábnyoma, és GPS koordinátái. Egy népszámlálásnál!!
    Egyértelmű a Great Reset, digitális azonosító, karbon adó és még ki tudja minek a bevezetéséhez gyűjtenek adatokat, amit majd a Világkormány fog kivetni mindenkire. Már aki életben maradt a Karikó féle csoda oltás után.
    https://www.activenews.ro/opinii/Av.-Elena-Radu-Ce-se-ascunde-in-spatele-recensamantului-populatiei-si-locuintelor-173344

    https://www.activenews.ro/opinii/Horatiu-Radulescu-Ce-treaba-are-localizarea-prin-sistem-GPS-a-proprietatilor-cu-recensamantul-173380

    És ne feledjük: az RMDSZ vastagon benne van, a Fidessel együtt ebben a mesterkedésben.

    VálaszTörlés