2022. augusztus 29., hétfő

Hagymakupolás honfoglalás Bükklokán - a szépvízi polgármesternél járt fogadóórán Bajna, hatan mertek csak kiállni ellene


Bajna Levente, a Székely Népi Egység Egyesület elnöke egy igazi oknyomozó riporter kitartásával jár utána a gyimesi, de közigazgatásilag Szépvízhez tartozó Bükkloka településrészen kiépülő ortodox területfoglalás engedélyezési folyamatainak, legutóbb a szépvízi polgármesternél járt hivatalos fogadóórán. Bajna a fogadóórát felvételen rögzítette.

Mint ismeretes, Bükklokára ortodox kolostor épült, meg gépkocsiforgalomra is alkalmas út épült a dombtetőre, és temető is létesült, mindez gyakorlatilag a szükséges építkezési engedélyek nélkül, a szépvízi RMDSZ-es polgármester cinkos közreműködésével, amit Bajna papírokkal is igazol. 

A fogadóórán rögzített videóban elhangzik, hogy a polgármester gyakorlatilag nem is járt a szépvízi közigazgatási terület azon részébe, nem látta az utat meg a temetőt meg a többi illegális építkezést. A polgármester szerint egyébként a dombtetőre vezető út nem is út definíció szerint, csak simán buldózerrel eldózerolt útszerű magánterület, ami a lakosság hibájából került az ortodox egyház tulajdonába, ők adták el ugyanis a telkeket. 

A teljesen felháborító stílusban zajlott fogadóórán a polgármesteren kívül helyi hangadók, kiskirályok, tanácsosok és egyebek is jelen voltak a törvény vonatkozó előírásainak teljes mellőzésével, és folyamatosan magukhoz próbálták ragadni a szót, egy teljesen ismeretlen, de a polgármester fogadóóráján valamilyen okból ott tartózkodó illető például azt is megengedte magának, hogy azt állítsa, Bajna, aki állampolgári jogával élve kért fogadóórát, hálás kellene legyen, hogy ők egyáltalán szóbaállnak vele. 

A videó a Facebook közösségi oldalon több tízezres nézettséget ért el, rengeteg felháborodott komment is érkezett rá, ugyanakkor azt is le kell szögezni, hogy ez a jelenség nem független a székely, csángó vagy magyar lakosságtól, hanem pontosan a lakosság nemtörődömsége, oda nem figyelése, rosszabb esetben cinkossága eredménye. Mert nem lehet felháborodva senki, aki ezeket a nem túl gerinces figurákat felelős közigazgatási pozíciókba juttatja azzal, hogy rájuk szavaz a választásokon, ilyen-olyan indokokkal. 

Hogy arról ne is beszéljünk, hogy a szóban forgó területeket valóban magánszemélyek játszották át, egyébként semmilyen jogerővel nem bíró zsebszerződésekkel az ortodox honfoglalóknak. 


Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése