2023. április 8., szombat

Nem feledkeztem el az öreglányról - feljelentettem Müller Cecíliát kényszerítésért a kórházi maszkhordatás miatt


Kényszerítésért feljelentettem a Budapesti Rendőrfőkapitányságon Müller Cecília országos tisztifőorvost, mert saját hatáskörben elrendelte, hogy a magyarországi egészségügyi intézményekben továbbra is kötelező a maszkhordás. 

Mint ismert, a 77/2022.(III.4) Korm. rendelet 10. cikke 2022.03.07-től hatályon kívül helyezte az egészségügyi és szociális intézmények területén történő maszkviselés szabályairól szóló 31/2021.(VIII.7) EMMI rendeletet, ezért elvileg nem kellene újvilágrend szájzárat hordjunk az egészségügyi intézményekben, mert nincs rá jogszabály. Azonban Müller Cecília úgy döntött, hogy kiadja a 15144-2/2/20223/EÜIG határozatot, amelyben ismételten kötelezővé tette a maszkhasználatot az összes magyarországi egészségügyi intézményben. 

Mivel azonban erre már jogszabály nincsen, mert az erre vonatkozó rendeletet a kormány visszavonta, és amúgy a legújabb Cochrane tanulmány is arról szól, hogy a maszkok hatékonysága légúti megbetegedések megelőzésére nem bizonyítható, álláspontom szerint a maszkoknak az egészségügyi intézményekben való kötelező hordatásával megvalósul a kényszerítés bűncselekményének tényállása, azaz a fenyegetéssel való kényszerítés, hogy valamit tegyünk és eltűrjünk. Konkrétan a maszkok okozta fizikai és pszihés bántalmakat kell eltűrjük, mert ellenkező esetben nem léphetünk be az egészségügyi intézmények területére, ami egyébként alapjogunk. 




Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése