2021. február 15., hétfő

Az Alkotmánybíróságra mutogat az Egyenlő Bánásmód Főigazgatóság a kovidfasiszta teszkós felirat ügyében

Elutasította az Egyenlő Bánásmód Főigazgatóság azt a panaszomat, amelyet a Tesco vásárosnaményi áruháza ellen nyújtottam be, mert fasisztoid jellegű, a lakosság egy részét az áruforgalmazásból kizáró feliratot helyezett ki, és annak megfelelően ki is zárta az általa lebonyolított áruforgalmazásból a lakosság egy részét. 

Az áruforgalmazásból kizárt lakossági csoport az arcmaszk nevű ruhadarabot politikai, kulturális, vallási vagy egészségügyi meggyőződésből nem viselők, azt visszautasítók csoportja. 


A panasz elutasításában az Egyenlő Bánásmód Főigazgatóság arra hivatkozott, hogy nem hatásköre az illető felirat alapjául szolgáló, a  magyar kormány maszkhasználatra vonatkozó rendeleteinek felülvizsgálata. 

A jogszabályok felülvizsgálatát az Alkotmánybíróság végzi, szögezi le a Főigazgatóság.

A végzésben pontosítják azt is, hogy fellebbezési lehetőség nincs, viszont felülvizsgálati kereseti kérelmet lehet benyújtani a Fővárosi Törvényszékhez, amely kérelem  30.000 Ft illetékköteles és a törvényszék előtt a jogi képviselet is kötelező.




Kapcsolódó:

Elég a maszkfasizmusból! - az egyenlő bánásmód törvény tiltja a vásárlásból való kizárást (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése