2016. szeptember 13., kedd

A Székely Köztársaság Kormányának második állásfoglalása a Magyarországon október 2-án tartandó népszavazás kapcsán

A Székely Köztársaság, mint állam, a székely, a magyar és az emberi társadalom közösségi igényeinek kiszolgálására jött létre, annak reményében, hogy ezen társadalmak jólétét, biztonságát és gyarapodását segíti elő.

A Székely Köztársaság Kormányának az október 2-i, Magyarországon tartandó népszavazás kapcsán kialakított első hivatalos állásfoglalását közéleti színtéren, Varga Bíró Tamás dalnok, jobboldali értékrendű közszereplő közösségi oldalán ütköztette a közvéleménnyel.

Meglepetésre az oldal tulajdonosa teljesen elzárkózott az érdemi vitától, és azonnal letiltotta képviselőnket, Csibi Barnát, az oldal további látogatásától.

A kérdésben más közéleti szereplők véleménye is ki lett kérve, és maga Budaházy György is azon a véleményen volt, hogy jelen pillanatban nem vezethet sikerre az október 2-i népszavazás bojkottja a Székely Köztársaság első állásfoglalásában foglalt sérelmek orvoslására, az inkább csak a jobboldali közösség közötti törésvonalak erősítését szolgálná, ammellett, Budaházy véleménye szerint, egyértelműen elvtelen megoldás is lenne.

Mivel a Székely Köztársaság Kormányának nem feladata a jobboldali közösség, de sem az egész székely és magyar társadalom közötti törésvonalak erősítése, inkább annak kohéziója, meghajlik a székely és magyar társadalom azon elemi erejű, akár észérveket is felülíró törekvése előtt, hogy a migrációs válság kapcsán egyértelmű üzenetet küldjön Európa és a világ számára, éppen október 2-án és éppen Magyarország köztársasági elnökének kérdésére népszavazás formájában.

Ugyanakkor reményét fejezi ki, hogy az első állásfoglalásában foglalt sérelmeket is ugyanilyen elemi erővel és lendülettel kívánja orvosolni a székely és magyar társadalom.

Mindezek tudatában a Székely Köztársaság Kormánya megváltoztatja az október 2-án, Magyarországon tartandó népszavazás kapcsán megfogalmazott elvi álláspontját, új álláspontja szerint támogatja a népszavazáson való részvételt, és azon a „nem” opció választását, a székely és magyar társadalom közösségi igényeinek megfelelően.

Tisztelettel
Székely Köztársaság Kormánya
Csibi Barna
külügyminiszter



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése