2020. július 6., hétfő

Hadnagy Richárd az alapvető jogok biztosához fordult a törvénytelen maszkhordási kötelezettség miatt

Panaszt tett Hadnagy Richárd az alapvető jogok biztosánál az orrot és szájat eltakaró orvosi eszköz vagy ruhadarab tömegközlekedési eszközön és üzletben kötelező használatát előíró, jogtipró, ún. szájkosár-kormányrendelet ellen, a magyar kormány 285/2020. (VI. 17.) korm. rendelete  ellen.

Panaszában arra hivatkozik a panaszos, hogy a kötelező maszkhordás sérti az egészségügyi önrendelkezési jogát, sőt, akár tiltott emberkísérletnek is felfogható a kényszerű maszkhordás, mivel orvosi eszközt alkalmaznak embereken azok, így például a panaszos előzetes beleegyezése nélkül.

Amennyiben csak ruhadarab kötelező használatát írja elő a kormányrendelet, úgy a szólás és gondolati, valamint véleménynyilvánítási, önkifejezési jogát sérti az.

Megállapítja, hogy tömegközlekedési szolgáltatás, javak és szolgáltatásokhoz való szabad és korlátlan hozzáférés megtagadása az arc eltakarásáról vallott meggyőződés alapján hátrányosan megkülönböztető magatartás.

Több kérdést is feltesz az ombundsmannak, a maszk előnytelenségére vonatkozóan, valamint arra vonatkozóan, hogy az influenza sokkal nagyobb mértékű halálozási és egyéb statisztikái alapján nem vezettek be maszkhasználatot, és akkor miért most ez az értelmetlen rendelkezés egy sokkal enyhébb náthás jelenség esetén.




Kapcsolódó:
Müller Cecília: januártól márciusig 8,5 százalékkal kevesebben haltak meg Magyarországon, mint egy évvel korábban (szeged365.hu)
Országos tisztifőorvos: a járványküszöb irreleváns, ha már van két összefüggő eset, az járvány. Egyébként meg a WHO mondta ki, hogy járvány van, nem magyar egészségügyi hatóság.(ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése