2021. május 7., péntek

Barna tálca, fehér tálca. Nyilván az Egyenlő Bánásmód Főigazgatósághoz fordult a Korona Igazsága csoport


A Korona Igazsága csoport tagjaként tettem panaszt a hatalmas botrányt kirobbantott veszprémi Historia Hangvilla étterem, kávézó és rendezvényközpont kovidfasiszta intézkedései miatt az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Egyenlő Bánásmód Főigazgatóságánál.

Az egészségügyi felsőbbrendűséget hirdető étterem azzal csapta ki a biztosítékot sok ezer internetezőnél, hogy nem csak azzal különbözteti meg hátrányosan az ún. "védettségi igazolvánnyal" nem rendelkező magyar lakosokat, hogy csak a teraszra engedi be őket fogyasztani, az étterembe magába nem, hanem, mindennek a teteje, a kirekesztett, üldözött társadalmi csoport tagjainak még más színű tálcát is kell használniuk az étterem teraszán ücsörögve, a kisebbségi,  "védettségi igazolvánnyal" rendelkező lakosoktól szegregálva. 



A lealacsonyító, a legdurvább náci időket idéző egészségügyi fasizmus hirdetője a Facebookon tette közzé éttermének vérlázító új szabályozását.

Két külön panaszt nyújtottam be, az egyikben kifejezetten a megkülönböztető tálcák használatát sérelmezem, a másikban a többi kirekesztő intézkedést. A 2003. évi CXXV. törvény  az egyenlő bánásmódról, “Áruk forgalma és szolgáltatások igénybevétele” fejezete, 30. § (1) alpontjaira hivatkozok, amelyek szabálysértésnek határozzák meg az áruforgalmazásból kizárást, a más minőségű szolgáltaltás nyújtását és kierekesztő feliratok elhelyezését is. 

Megállapítom, hogy a netjogtar.hu szerint az egészségügyi felsőbbrendűséget hirdető étterem által hivatkozott 194/2021 (IV.26) Korm. rendelet  hatályon kívül van helyezve, és egyébként a hatálya alatt sem írt elő megkülönböztető jeleket, jelen esetben különböző színű tálcákat használni a lakosság bizonyos csoportjainak. 


Leszögezem, hogy az ún. "védettségi igazolvány" vagy egészségi állapotot, egy betegségből való dokumentált felgyógyulást tükröz, vagy egy invazív orvosi beavatkozás (ún. "védőoltás") igénylését. Ez utóbbi az egyén egészségügyi, vallási, politikai véleményétől és meggyőződésétől függ. Következik, hogy a "védettségi igazolványhoz" kötött megkülönböztetés egészségi állapot, egészségügyi, vallási, világnézeti meggyőződés vagy akár politikai vélemény alapú megkülönböztetés is lehet.

Pontosítom, hogy vallási meggyőződésem, hogy ezek az ún. "COVID-19 védőoltások" a Biblia Jelenések könyve fejezet 13.16-13.18 részeiben leírt "fenevad bélyegei". Egészségügyi meggyőződésem, hogy nem ezek az "oltások", hanem az immunrendszerem győzi le a náthát.

Végül kérem az egyenlő bánásmód elve megsértésének megállapítását és ennek orvoslását. 













Kapcsolódó:

Egy veszprémi étterem azt akarja, hogy a védettségi igazolvány nélküliek más színű tálcáról egyenek (index.hu)

1 megjegyzés:

  1. itt a következő is: https://www.facebook.com/cafepopup/photos/a.1494900104088666/2956377097940952/

    VálaszTörlés