2021. október 22., péntek

Feljelentették hivatali visszaélésért a MOK-ot, mert nem válaszolt határidőben a tisztánlátó dr. Pócs Alfrédot ért sérelem ügyében


Noll-Szatmári Enikő tájékoztatott, hogy feljelentést postázott a Budapesti Rendőr-főkapitányságra hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen, mert az általa benyújtott közérdekű bejelentés törvényben meghatározott válaszadási határideje lejárt, választ azonban nem kapott a bejelentésére.

Mint ismeretes, az egri orvos, dr. Pócs Alfréd működési engedélyét egyértelmű, kifejezett módon a szakorvos politikai, a magyar kormány ún. "járványügyi" intézkedéseit nyíltan kritizáló nézetei miatt vonta be a Magyar Orvosi Kamara, az ezen felháborodott magyarok azonban több ezer aláírást gyűjtöttek, tüntetést szerveztek a kamara épülete elé, és ezzel a több ezer aláírással alátámasztott közérdekű bejelentést nyújtottak be, amelyben a népszerű orvos működési engedélyének azonnali visszaállítását követelték, és a politikai alapú, törvényellenes boszorkányüldözés megszüntetését orvosszakmai berkekben. 

A Magyar Orvosi Kamara, és kifejezetten annak elnöke, Kincses Gyula azonban nem méltatta eddig válaszra a közérdekű bejelentést, noha annak törvényes válaszadási határideje lejárt. Jogkövető állampolgárként Noll-Szatmári Enikő a jogérvényesítés drasztikus módját választotta és hivatali visszaélés gyanújával postázott egy feljelentést azon ismeretlen tettes ellen, aki azáltal, hogy nem válaszolt határidőben egy közérdekű bejelentésre, megszegte törvény által előírt hivatali kötelezettségét valamint hivatali jogkörével visszaélve okozott jog és érdeksérelmet. 

 


Kapcsolódó:

5900 aláírást postáztak el a kovidnáci (kovidkomcsi) MOK-nak az üldözött dr. Pócs Alfréd ügyében (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

A Magyar Orvosi Kamara előtt tüntetett az Ellenállás (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése