2023. október 8., vasárnap

Tüntetés a Petőfi laktanya Mária Terézia laktanyára való átnevezése ellen


A Nemzetegyesítő Mozgalom szervezésében több százan gyűltek össze a Budapest, Budaörsi út 49-51 alatt található Petőfi laktanya előtt, a forgalmas út túloldalán található nagyobb zöldterületen, hogy tiltakozzanak a felháborító hadügyminisztériumi döntés ellen, amely lecserélte a laktanya nevét Petőfiről Mária Teréziára.

A pontosan október 6-ra, az aradi vértanúk emléknapjára időzített tüntetés egyik látványeleme pontosan az volt, ahogy a 14 felszólaló, mintegy megidézve a 13 aradi vértanú plusz a Budapesten kivégzett felelős miniszter, Battyhányi Lajos szellemét, egymás után fejezte ki elítélő véleményét a laktanya névváltoztatásáról. 

Felszólaltak többek között a Mi Hazánk Mozgalom Párt parlamenti képviselője, Novák Előd, a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós, a Székely Köztársaság Kormányának képviselője, Csibi Barna, a Nemzetegyesítő Mozgalom részéről Gurabi Ági, a Szkíta Egyesület elnöke, dr. Tamasi József, Horkovics Kovács János, Bognár Tibor, Király B. Izabella, a Lelkiismeret '88 csoport részéről Tölgyesi Magdolna, továbbá Szecsődi Patrik, Boór Ferenc, Hibbey Zsombor, Szentkirályi Gábor. A rendezvényt Bene Gábor vezette le. 

A rendezvény keretében a Magyar Önvédelmi Mozgalom zászlói alatt egy csapat átsétált a laktanyához, ahol mécseseket és két koszorút helyeztek el, egyiket a madéfalvi népirtás áldozatainak emlékére (t.i. pontosan Mária Terézia volt az, akinek uralkodása alatt mészárolták le a Madéfalván összesereglett székelyeket), a másikat pedig a kárpátaljai magyarok üldöztetésének mementójaként. 





(a képek Frankné Nagy Nóra és Cserép Anikó fotóalbumaiból származnak)

Képgaléria:























Kapcsolódó:

“Gyakorlatilag ez a nemzet arcul csapása” – Demonstrációt tartottak a Petőfi-laktanya átnevezése miatt (pestisracok.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése