2020. április 10., péntek

A svéd, izlandi, fehérorosz és taivani modellt támogatom a koronavírus-válság megoldására és kiállok a borsodi, álhírterjesztésben szerintem ártatlanul meghurcolt vírustagadók mellett

Felháborodásomnak adok hangot a borsodi 54 éves embert és 15 éves lányát ért hatósági meghurcoltatás kapcsán, akik videóüzenetben adtak hangot abbéli elképzelésüknek, hogy szerintük koronavírus nincs, és koronavírus járvány sincs, valamint az embereket az utcákra való visszatérésre biztatták, emmiatt pedig álhírterjesztés bűncselekményének alapos gyanújával indult eljárás mindkettejük ellen, ahogy arról számos országos média beszámolt.

Véleményem szerint esetükben súlyosan sérült az alaptörvény VII. cikkében rögzített gondolati, vallási és lelkiismereti szabadságjoguk.

Az alaptörvény VII. cikke így hangzik:

"VII. cikk (1) Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa."

Ugyanakkor azt is kifejezésre juttatom, hogy részemről a svéd, fehérorosz, izlandi és taiwani modellt támogatom a koronavírus járvány megfékezésének tekintetében, a nyájimmunitás megcélzását, mert akár a spanyolnáthát is ezzel a módszerrel "szelidítette" meg az emberiség.




Kapcsolódó:
AZ ÚJ KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY KAPCSÁN TERJESZTETT RÉMHÍREKET (police.hu)
Csak semmi pánik: meddig tartható a svéd modell a vírus kezelésében? (neokohn.hu)
Koronavírus: ilyen most a helyzet Izlandon (startlap.hu)
Fehéroroszország: nem jött be, hogy a vodkára és a sportra bízták a koronavírus elleni védekezést (index.hu)
Így sikerült megállítani Tajvanban a koronavírust (vilagterkep.atlatszo.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése