2020. április 1., szerda

Tisztelettel jelentem, diktatúrára utaló jelek nincsenek, a módszer a kísérlet 5. napján is működik. És a neve CIVIL ELLENÁLLÁS.

A kijárási korlátozásokat elrendelő kormányrendelet érvénybe lépésének ötödik napján, azaz a mai napon mindkét, közéleti üzenetet tartalmazó molinóm továbbra is kifüggesztve található a kertjeim utca felé néző részein.

 A kísérlet egyrészt azt hivatott vizsgálni, hogy a magyar kormány mennyire tűri a hivatalos álláspontjával (miszerint a korlátozó intézkedések a "koronavírus-járvány" miatt szükségesek) ellentétes közéleti álláspontot kifejező plakátok magánterületen, de közterületről érzékelhető módon történő kihelyezését.

A kísérlet ugyanakkor azt is vizsgálni hivatott, hogy a társadalom egészséges, a gazdaság egésze, a kultúra, a közélet, sportélet és az összes többi, egy ország működéséhez és virágzásához szükséges szektor működtetésében érdekelt része egyáltalán észleli-e, ha észleli, akkor mikor észleli és mikor kezdi el alkalmazni a módszert.

 1. következtetés: a magyar állam a mai napig megtűri a törvényes keretek között kifejezett, az ő álláspontjukkal ellentétes politikai nézetet, még egy ilyen extrém helyzetben is, mint amilyen a koronavírus "járvány" (álláspontunk szerint koronavíruspánik).

2. következtetés: Amíg a törvényes előírások be vannak tartva, addig lehet bármilyen politikai véleményt nyilvánítani ma Magyarországon. A diktatúrát kiáltó ellenzéknek ötödik napja nincs igaza.

3. következtetés: Noha közösségi felületen mindenkit tájékoztatok a módszerről, sőt, kihívásos módszerrel többeket célzottan is megszólítottam, eddig igen csekély érdeklődést mutatott iránta a célközönség.




Kapcsolódó:
A tábláim negyedik napja érintetlenek. A kísérlet, úgy látszik, működik. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése