2020. április 8., szerda

Tessék mondani, a járványküszöböt egyáltalán átléptük? Közérdekű adatigénylésben kérdem meg ezt Polt Pétertől, és a Borsodban vírustagadásért előállítottakról is érdeklődök

Közérdekű adatigénylésben kérdezem meg a legfőbb ügyészt, hogy átlépte-e Magyarországon a járványküszöböt a koronavírus járvány, jelentette-e be ezt az országos tisztifőorvos és jelent-e meg a Nemzeti Népegyésségügyi Központ honlapján erről valamilyen dokumentum.

Az iránt is érdeklődöm, hogy amennyiben ez nem történt meg, és köztisztviselők és állami hivatalnokok mégis különféle, akár az egész nemzetgazdaságot veszélyeztető korlátozó intézkedéseket hoztak, az nem minősülhet-e akár hivatali visszaélésnek, és ebben az esetben mit szándékszik tenni a Legfőbb Ügyészség.

A police.hu-n megjelent infókkal kapcsolatosan is érdeklődöm, miszerint olyan személyeket vontak eljárás alá, akik tagadják a koronavírus és a koronavírus járvány létét, és ennek internetes közegben is hangot adtak, hogy a legfőbb ügyész szerint véletlenül nem sérül-e a magyar alaptörvény által szavatolt véleménnyilvánítási joguk.




Kapcsolódó:
Miért kérdeztük meg az operatív törzset, hogy járvány van-e Magyarországon? (index.hu)
RÉMHÍRTERJESZTŐKET ÁLLÍTOTTAK ELŐ A RENDŐRÖK (police.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése