2020. május 22., péntek

Elegem van, Iohannis skalpja kell. Hivatali visszaélésért és apartheid bűncselekményért jelentettem fel.

Feljelentést küldtem a Legfelsőbb Semmítőszék melletti Ügyészség részére, Bukarestbe, nevezett Iohannis Klaus köztisztviselő, Románia elnöke ellen.

A feljelentésem alapját a gyanúsított által ezév március 16-án kibocsátott 195. sz. elnöki rendelet adja, amely szövege szerint szűkíti a román állampolgárok szabad mozgáshoz, magánszférához, családi élethez való jogát, a tanulás-neveléshez való jogot, a magántulajdonhoz való jogot, a gyülekezési szabadságot, a sztrájk jogát valamint a gazdasági szabadságot.

A kibocsátott elnöki rendelet a vészhelyzetről és ostromállapotról szóló, 1999 évi 1. sz sürgősségi kormányrendeletre alapoz.

Megállapítom, hogy ez, szövege szerint, csak a román alkotmány biztosította keretek között jogosít fel jogkorlátozásra, a román alkotmány 53. cikke pedig egyértelműen leszögezi, hogy jogkorlátozást csak törvénnyel lehet megvalósítani.

Megállapítható, hogy a gyanúsított nem törvénnyel, hanem elnöki rendelettel valósította meg a jogkorlátozást, ami alkotmányellenes és kimeríti a román btk. 297. cikk (1) pontban előírt hivatali visszaélés tényállását, mivel létezik egy törvénytelen, alkotmányellenes hivatali cselekmény, és ez nem csak egy, hanem szinte valamennyi jogát sérti valamennyi román állampolgárnak.

Ugyanakkor, a nemzetközi jog szempontjából, a Románia által az 1978. évi 254 sz. rendelettel elfogadott, az apartheid bűncselekmények leküzdéséről és megbüntetéséről szóló, New Yorkban, az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésén, 1973. november 30-án elfogadott nemzetközi egyezmény kihirdetéséről, II. cikk c) kimondja, hogy apartheid bűncselekmény bármely olyan törvényhozási intézkedés, amely egy vagy több fajhoz tartozó személyek szabad mozgáshoz, a tanulás-neveléshez való jogot, a gyülekezési szabadságot, a sztrájk jogát stb. sértik.

Megállapítható, hogy a gyanúsított olyan törvényhozási intézkedést hozott, amely egyértelműen sérti ezeket a jogokat az összes, tehát több fajhoz tartozó személyek esetében.

Ezekre alapozva kérem az Ügyészséget, vizsgálják ki, történt-e bűncselekmény, és ha igen, indítsanak büntetőeljárást nevezett Iohannis Klaus ellen hivatali visszaélés valamint apartheid bűncselekmények elkövetésének tárgyában.







Kapcsolódó:
DECRET nr. 195 din 16 martie 2020 (legislatie.just.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése