2020. március 3., kedd

A félművelt, képzavaros Benke Csaba szerint a Szent Korona kutyagumi, és a revizionizmus anarchista. Ja és Nyíró József valójában Nyírő Gyula. Gyurcsányt kenterbe veri!

A Székelyek Világszövetsége után, úgy tűnik, egy újabb kamu "szervezet" próbálkozik az önálló székely nép eszméje mögé bújva magyar- és székelyellenes eszmékkel mérgezni a közéletet.

A magukat Székely leszek 2021 Mozgalomnak nevező tinédzserek "atyja" egy bizonyos Benke Csaba, aki saját bevallása szerint 14 éves kora óta foglalkozik a székelyek történelmével, és könyvet is készül kiadni (sajnos). Eszméi között szerepel a "Szent korona meg a kutyagumi", aminek "már régóta vége". Meg hogy demokrácia van (gondolom amerikai "demokrácia") és nem anarchia van (gondolom itt a Szentkorona-tanra érti, hogy anarchista eszmeiség, az amúgy zavaros szövegből ez következik).

És akkor a "revízionista" törekvésekbe is belerúg, így, a százéves trianoni évfordulóhoz közelítve.

A kommentek, amelyből ezek az eszmék kiderültek, az "Én is székely vagyok" Facebook csoport egyik kommentcsatájában szúrtak szemet. Íme:



A fickó amúgy következetesen Nyírő Gyulázza Nyíró Józsefet, mindegy mi, csak hadd szóljon alapon, a weboldalán közzétett cikkben. Nem csak a címben, hogy azt hihetnénk, elírás, ez végig, az egész cikken keresztül. Nagyon kemény.







Kapcsolódó:
Nemcsak Magyarországon, de a Kolozsvári BBTE Magyar nyelv és irodalomszakos tanárai szerint is Wass Albert és Nyírő Gyula nácik? (szekelyszo.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése