2020. március 9., hétfő

Fellebbezés a bicskanyitogató ügyészi döntés ellen az első Úz völgyi feljelentésem tárgyában. Arra hivatkozom, hogy az egyedüli román a temetőben egy ... berbécs.

Megfellebbeztem a Moinești Bíróság melletti Ügyészség határozatát, amelyben elutasítja a feljelentésemet és nem küldi bíróság elé a tetteseket, hanem lezárja az iratcsomót a tavalyi Úz völgyi botrány ügyében.

Két különálló feljelentésem közül az elsőt a dormánfalvi polgármester, valamint ismeretlen tettesek ellen nyújtottam be engedély nélküli építkezés, birtokháborítás és temető- valamint halottgyalázás címén.

Az ügyészség elutasította a feljelentésemet arra hivatkozva, hogy az Úz völgye közigazgatásilag Dormánalvához tartozik, amit kadaszteri dokumentációval igazol. A temető- és halottgyalázás tárgyában tett panaszomra érdemben nem reagáltak, érvelés nélkül utasították el azt.

Fellebbezésemben arra hivatkozom, hogy egyrészt a hatályban lévő 2002 évi 103. sz. törvény 2 cikke kimondja, hogy az Úz völgye közigazgatásilag Csíkszentmártonhoz tartozik, továbbá a 2010. évi 299 sz. kormányrendelet a csatolmányok részben leszögezi, hogy az Úz völgyében található Hősök temetője Csíkszentmárton leltárába kerül.

Azaz törvény és törvényerejű norma van arról, hogy az Úz völgye, mint terület, milyen közigazgatás alá esik. A legfőbb jogforrás pedig a törvény és a törvényerejű norma, nem pedig intézmények esetleg önkényes intézkedései. Amennyiben a törvény és az intézkedés között ellentmondás van, akkor pedig hivatali visszaélés gyanúja merül fel, amit szintén az ügyészségnek kötelessége vizsgálni.

A temető- és halottgyalázás tárgyában az Árus Zsoltnak a Moinești Ügyészség által küldött 2020.01.27-i 2\VIII\3\2020. sz. átiratára hivatkozom, amely kimondja, hogy az Úz völgyi temetőben talált olyan maradványok, amelyek esetleg elesett román katonához tartozhatnának, valójában állati eredetűek.

Következésképpen a sérelmezett, a többi magyar katona keresztjétől formában teljesen eltérő kőkeresztek és azok "Ismeretlen román katona" felirata kegyeletsértő, mivel hazug állítást tartalmaz.



Kapcsolódó:
Feljelentés az Úz völgye botrányban - "meglepetésre" a moinești nyomozó hatóság nem indít eljárást (ruszinkarpatalja.blogspot.com)
Oasele atribuite unui militar român înmormântat în Valea Uzului sunt de origine animală, anunță presa ungară (realitatea.net)
Úzvölgyi katonatemető - Állati eredetűek azok a csontok, amelyeket a 150. román katonának tulajdonítottak (uz-volgye.ro)

1 megjegyzés:

  1. a Jóisten áldja meg alázatos,kitartó munkáját...minden őszinte elismerésem és hálám.

    VálaszTörlés