2020. november 2., hétfő

Áder János nem akar nyilatkozni arról, milyen érzés volt normálisnak lenni még régen, a H1N1 áljárvány idején

Elutasította a közérdekű adatigénylésemre a választ Áder János magyar köztársasági elnök. Adatigénylésemben arra voltam kíváncsi, hogy emlékszik-e, miket mondott európai parlamenti képviselőként az Európai Parlamentben, 2011-ben, a H1N1 áljárvány során, t.i. a fidesz-eu.hu internetes oldal tanusága szerint szó szerint, igen helyesen, áljárványnak nevezte a H1N1 áljárványt, konkrétan a következőket mondta:

"Súlyosan elítélendő dolog az emberek félelmével, családtagjaik és szeretteik iránti felelősségérzetével aljas profitérdekből visszaélni. Az, hogy a WHO mindehhez még a megalapozatlan pandémiás riasztásaival még asszisztált is, olyan dolog, ami ellen a leghatározottabban fel kell lépnie az Uniónak."

Valamint arra is kíváncsi voltam, hogy ezeknek az állításoknak a tükrében hogyan viszonyul a köztársasági elnök a jelenlegi áljárványhoz, az ún. "új koronavírus" "járványhoz".

Rövid, papír alapú válaszában elnök úr azt állította, hogy a kérdésre a válasz nem közérdekből nyilvános adat. 



Kapcsolódó:

Na ez odaverős. Szembesítettem Áder Jánost a H1N1 szintén kamujárvány alatt az EP-ben tartott beszédével.(ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése