2020. november 13., péntek

Látványos sikert könyvelhetett el a Szülők a (maszkmentes) iskolákért és óvodákért Facebook csoport, az Alapvető Jogok Biztosa nekik adott igazat az iskolai maszkhordatást illetően

Egy felháborodott szülő nyújtott be panaszt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához az iskolai kötelező maszkhordatást illetően, és a panaszt hálistennek kedvezően bírálta el az ombundsman.

Állásfoglalásában leszögezte, hogy kormányrendelet nem rendelkezik az iskolai maszkhordatásról, az csak ajánlás szintjén van megfogalmazva a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Operatív Törzs közös állásfoglalásában az iskolai járványügyi védekezést illetően. 

Semmi esetre sem lehet senkit kötelezni, a jelen jogszabályi keret mellett, iskolában orrot és szájat eltakaró eszköz, arcmaszk használatára, állapítja meg az ombundsman, aki a panaszban megfogalmazott jogsérelem orvoslására az Oktatási Jogok Biztosához intézett panaszt, az intézményhez benyújtott írásbeli panaszt, és amennyiben ezek elutasításra kerülnek, az ombundsmanhoz benyújtott ismételt panaszt javasolja.



Szerk. megj. : az állásfoglalás hatalmas fegyver az iskolák maszkmentesítése ügyében, és ezzel azon szülők dilemmája is megoldódhat, akik a maszkkényszer miatt választották inkább a digitális, otthoni oktatást. 

Kapcsolódó:

A Kistokaji Általános Iskola tizenhatodikként kapott figyelmeztető levelet, mert maszkhordatással sanyargatja a gyerekeket. A kényszerítést is belevettem, mint lehetséges tényállást. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése