2020. november 10., kedd

A hisztifőorvosnak sincs hozzáfűznivalója a WHO azon álláspontjához, hogy a korlátozások nem segítettek mást, csupán a gazdaság megomlását

Müller Cecília szerint nem közérdekű adat a Nemzeti Népegészségügyi Központ álláspontja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi, a "kovidjárvány" kapcsán elrendelt korlátozásokat elítélő nyilatkozatával kapcsolatosan.

A WHO megbízottja, több magyar internetes portálon megjelenő cikk szerint, elítélte a korlátozásokat és kijelentette, hogy a rengeteg korlátozás pusztító hatással volt a társadalomra, gazdaságra, melynek következtében felütötte a fejét a szegénység, az éhínség, munkanélküliség, amely kiemelkedően érinti a turizmust. 

A magyar országos tisztifőorvosnak küldött közérdekű adatigénylésemben az ezzel kapcsolatos hivatalos álláspontra lettem volna kíváncsi, Müller Cecília azonban csak annyit közölt, hogy ez az információ nem közérdekű adat. 



Kapcsolódó:

A MOK "nem kommentel újságcikket" ( a WHO-nak a korlátozásokkal kapcsolatos legújabb állásfoglalásáról szóló cikkeket sem) és, halljunk oda, "nem ad ki állásfoglalást" sem (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Ezúttal arról kérdezem Müller Cecíliát, hogy mit szól a WHO új állásfoglalásához a korlátozásokról, és hogy nézte-e át az emberiesség elleni bűncselekmények btk. vonatkozásait. Ugyanezt a kérdést a MOK-nak is felteszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése