2020. november 8., vasárnap

A MOK "nem kommentel újságcikket" ( a WHO-nak a korlátozásokkal kapcsolatos legújabb állásfoglalásáról szóló cikkeket sem) és, halljunk oda, "nem ad ki állásfoglalást" sem

Közérdekű adatigénylésemre adott válaszában a Magyar Orvosi Kamara (MOK) leszögezi, hogy nem véleményez újságcikkeket, nem ad ki szakmai állásfoglalást és szakértői véleményeket sem minősít vagy véleményez.

Adatigénylésemben arra voltam kíváncsi, hogy tudnak-e az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb állásfoglalásáról, amely a kovidbotrány alatti világszinten alkalmazott jogkorlátozó intézkedésekkel kapcsolatban megállapítja, hogy semmi értelmük nem volt az egészségügy szempontjából, viszont hatalmas gazdasági károkat okozott, és a lakosságra olyan szintű stresszt helyezett, amelynek következtében nagyon megnőtt a depresszió és szorongás, akár világszinten is.




 

Szerk. megj.: A MOK a kovidbotrány során közleményt közleményre ad ki, a tavasszal 50-60000 "fertőzöttet" vizionált, a jogkorlátozó intézkedések leghangosabb követelője, a víruspánik egyik legnagyobb táplálója. 

Kapcsolódó:

Ezúttal arról kérdezem Müller Cecíliát, hogy mit szól a WHO új állásfoglalásához a korlátozásokról, és hogy nézte-e át az emberiesség elleni bűncselekmények btk. vonatkozásait. Ugyanezt a kérdést a MOK-nak is felteszem. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

A Magyar Orvosi Kamara állásfoglalása a COVID-19 járvány fejleményei kapcsán (mok.hu)

Ellenőrizhetetlen információt nyújtott a Magyar Orvosi Kamara a "világjárvány" elején, de ez nem bűncselekmény (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése