2020. november 2., hétfő

Cili nannyót kérdezem, hogy hány rendes embert fertőztek meg azok a fránya vírustagadók. Persze bizonyíthatóan.

 Közérdekű adatigénylésben fordultam az Országos Tisztifőorvoshoz, miután ma délelőtt Galgóczy Ágnes járványügyi osztályvezető a Nemzeti Népegészségügyi Központnál, egy, az M1 csatornán tartott interjúban azt állította, hogy "az összefogáson alapuló védekezést veszélyeztetik az internetes portálokon, a közösségi médiában, illetve már a közoktatási intézményekben is terjedő vírustagadó nézetek". 

Közérdekű adatigénylésemben azt kérdem az országos tisztifőorvostól, hogy idei év során hány esetben azonosítottak olyan, új koronavírussal pozitívan tesztelt személyt, akit kétséget kizáróan, bizonyíthatóan egy ú.n. vírustagadó nézettel rendelkező személy testéből származó ún. “új koronavírus” betegített meg.

Ugyanakkor azt is kérem, hogy ismertessék, milyen mikrobiológiai eljárással lehet ezt a megbetegítési folyamatot kétséget kizáróan bizonyítani, a megbetegítés felelősének azonosítására. 



Szerk. megj. : a válasz azért lesz érdekes, mert amennyiben nem fognak tudni egyetlen esetet sem bizonyítani, úgy az állításuk konkrétan rágalmazás. Valószínűleg ez a válasz sem lesz közérdekű adat, de hát akkor majd másat lépünk. 

Kapcsolódó:

NNK: a vírustagadás hátráltatja a védekezést (koronavirus.gov.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése