2020. november 28., szombat

Közérdekű adatigénylés mozgalom - Kérdezzük meg Müller Cecíliát!

Müller Cecília országos tisztifőorvos, noha törvény kötelezi a közérdekű adatigénylések közlésére, és az egészségügyi törvény is egyértelműsíti a teljes körű tájékoztatás kötelezőségét egészségügyi kérdésekben, mindent megtett az idei, új koronaexoszóma médiajárvány alatt, hogy a kényes kérdéseket, amennyire lehet, elkerülje. 

Így történhetett meg, hogy Müller Cecília nem adta meg a "tünetmentes", "második hullám", "cseppfertőzés" fogalmak hivatalos definícióját, elutasított a koronaexoszóma vonatkozásában felmerült boncolásokkal kapcsolatos közérdekű adatigénylést, egyáltalán nem válaszolt a maszkhasználat, a határátkelési korlátozások, a focimeccslátogatásra és a rendezvényekre vontakozó intézkedések orvosi szakmai alapját firtató kérdésekre.

Legutóbb azonban elutasított egy, a PCR tesztek számára vonatkozó kérést is, érdekes indokra hivatkozva, miszerint, noha az adatok a birtokában vannak, de egész évre, táblázatba szedve már egy más adatot képeznek, és ezt nem kötelessége kiszolgáltatni.

A PCR tesztek száma azért fontos, mert álláspontom szerint a koronaexoszómára végzett PCR tesztek számától függ az ún. "megbetegedések" száma, ha magas a tesztek száma, magas a "megbetegedések" száma is, ha viszont alacsony a tesztek száma, akkor  a "megbetegedések" száma is alacsony. 

Éppen ezért mozgalom indult, amelynek célja, hogy minél több embert aktivizáljon, akik személyesen fordulnak az országos tisztifőorvoshoz, közérdekű adatigénylés formájában, és kérjenek ki egy vagy több napi PCR tesztszámot. Ezt összegezve a végén rendelkezésünkre fog állni az éven végzett, napi szintre lebontott PCR tesztek száma, amelyet összehasonlítva a napi regisztrált új korona "vírus" okozta "megbetegedések" számával, kimutatható lesz a kettő közötti direkt korreláció (a napi "megbetegedések" száma szintén közérdekű adatigénylés tárgya kell legyen, mert más hivatalos adatforrás tudtommal nem áll rendelkezésre). 

A gyakorlatnak az is fontos része, hogy az emberek saját maguk kezdjék használni alapvető jogaikat, mint amilyen a közérdekű adatokhoz való hozzáférés joga, amely kitűnő nyomásgyakorlási eszköz is lehet, de csak abban az esetben, ha tömegesen van alkalmazva, mert egy személyt le tudnak rázni a hatóságok, 30-at, 50-et már nehezebben. 


Szerk. megj.: Az adatigényléshez formakérvényt és útmutatást is lehet igényelni, szükség esetén. Az akció során eddig kikért napokat a blogom oldalmenüsorában helyezem el. 

Kapcsolódó:

Na ez eddig a legmeredekebb - Müller Cecília szerint az, hogy mikor hány agybafelnyúlós PCR tesztet végeznek a kuvikk ürügyén, nem hozzáférhető közérdekű adat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Hubai-Czimrák Zsolt Müller Cecíliánál érdeklődött, 8 idei naptári napon végzett PCR tesztek számát kérte ki a médiajárvány kapcsán (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Müller Cecíliát névnapja alkalmából megleptem egy ... közérdekű adatigényléssel (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése