2020. november 2., hétfő

Hová tűnt idén az Influenza Figyelőszolgálat?

Müller Cecília országos tisztifőorvost kérdezem arról, hogy miért nem érhetőek el az Influenza Figyelőszolgálat (influenza-surveillance) adatai az interneten.

Az influenzát érintő előző közérdekű adatigénylésemre válaszul, még szeptemberben, az országos tisztifőorvos arról tájékoztatott, hogy “az influenza surveillance keretében az influenzaszerű megbetegedésekre vonatkozó klinikai adatgyűjtés a 40. héttől kezdődően a következő év 20. hetéig tart, a kijelölt háziorvosok, illetve házi gyerekorvosok hetente jelentik az influenzaszerű klinikai tünetekkel náluk jelentkező betegek számát korcsoportos bontásban és az orvosnál megjelent összes beteg számát (betegforgalom).” 

Valamint megjelölte a "https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_20" linket az influenza surveillance adatok hozzáférésének tárhelyéül. 

A linkre kattintva ugyanakkor megfigyelhető, hogy azok csak a tavalyi, 2019-2020-as szezon adatait tartalmazzák, pedig jelenleg már az év. 45. hetében tartunk.

 Valamint, amennyiben a szolgálat működik, az eddigi adatait kérem, hogy közöljék. 



Kapcsolódó:

Országos tisztifőorvos: az influenzára sose tartották nyilván a fertőzötteket, az elhunytakat, azok átlagéletkorát vagy krónikus betegségeit. PCR tesztet is csak kérésre végeznek, csak azok esetében, akik a háziorvosnál maguk jelentkeznek tünetekkel. (ruszinkarpatalja.blogspot.com) https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_20

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése