2020. szeptember 13., vasárnap

Országos tisztifőorvos: az influenzára sose tartották nyilván a fertőzötteket, az elhunytakat, azok átlagéletkorát vagy krónikus betegségeit. PCR tesztet is csak kérésre végeznek, csak azok esetében, akik a háziorvosnál maguk jelentkeznek tünetekkel.

Hivatalos levélben válaszolt a közérdekű adatigénylésemre az országos tisztifőorvos, Müller Cecília (a választ egy másik bejegyzésemben teljes terjedelmében közzétettem. Itt csak az influenzára vonatkozó rész van kiemelve).  

Adatigénylésemben többek között az influenza összes törzsére vonatkozó közérdekű adatot kértem ki a Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK),   2009-től napjainkig, úgymint fertőzöttek száma, a betegségben elhunytak száma, életkoruk, krónikus betegségeik, az influenzára végzett tesztek jellege stb. 

Tájékoztatásában az országos tisztifőorvos kifejtette, hogy mivel az influenza nem tartozik a bejelentendő fertőző megbetegedések közé, így arra vonatkozóan nem rendelkeznek információkkal sem a fertőzöttek számára, sem a betegséggel diagnosztizáltak közül elhunytak számára, vagy átlagéletkorára, illetve krónikus betegségére nézve. A teszteléssel kapcsolatban tájékoztatott, hogy az influenzára vonatkozóan kizárólag PCR tesztet végeznek. 



Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése