2020. szeptember 8., kedd

Csemer volt a MOK a dokikkal, feljelentettem. 50-60 ezer "fertőzöttről" beszélt 2 hét alatt, fél év alatt se lett, csak a tizede, mi ez, ha nem közveszéllyel fenyegetés?

Feljelentést tettem a Budapesti Rendőrfőkapitányságon ismeretlen tettes ellen közveszéllyel fenyegetés bűncselekményének gyanújával. 

Feljelentésemet arra alapoztam, hogy a Magyar Orvosi Kamara elnöksége 2020 március 15-re közleményt adott ki, amelyet számos sajtóorgánum is megjelentetett, akár internetes felületeken is, és amely arról szólt, hogy a Kamara számításai szerint az "új koronavírus" (azaz koronaexoszóma) okozta "megbetegedések" száma igen drasztikusan, 50-60 ezerre fog felfutni két hét leforgása alatt. 

Ezt a hamis prognózisát a Kamara arra használta, hogy a magyar kormány számára igen durva, alapvető emberi jogokat korlátozó ún. járványügyi intézkedéseket javasoljon, amelyeket sajnos a magyar kormány el is fogadott. 

Véleményem szerint ezzel a Kamara elnöksége megvalósította a Btk. 338. cikkben meghatározott közveszéllyel fenyegetés tényállását. Olyan hamis tényt állított, híresztelt, és azt a látszatot keltette, hogy közveszéllyel járó esemény fog bekövetkezni (50-60 ezer új koronaexoszómás "fertőzött" lesz két héten belül), amely alkalmas volt a köznyugalmat durván megzavarni. 

Megállapítom, hogy a koronavirus.gov.hu hivatalos adatai szerint a prognosztizált számok töredéke sem valósult meg, a sajnálatos módon bevezetett korlátozások feloldása után sem, sőt, a számok minimálisra csökkentek, és csak a hűvösebb idő beálltával, valamint a tömeges teszteléssel egyenesen arányosan kezdtek megint emelkedni, pontosan úgy, ahogy a bármely más, eddig is ismert koronavírus okozta enyhe náthás tünetes megbetegedések is.










Kapcsolódó:

MOK: két hét múlva 50-60 ezer beteg lehet (napi.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése