2020. szeptember 15., kedd

A köztársasági elnökhöz fordult 5G ügyben a "Civilek az 5G mentes Magyarországért" csoport

Áder János köztársasági elnökhöz fordultak a "Civilek az 5G mentes Magyarországért" csoport aktivistái egy levélben, amelyben kérik, hogy magyar tudósok önálló kutatásaira és ne a távközlési ipar álláspontjára támaszkodva dolgozzák ki a rendszer okozta sugárzásveszély elhárításának módszertanát. 

Levelükben furcsállják, hogy jogi akadálymentesítés címszó alatt kormányrendeletben kap felmentést a hazai hatásvizsgálatok és a veszélytelenség bizonyításának kötelezettsége alól az 5G vezeték nélküli távközlési beruházás. A civilek álláspontja szerint ez az egészséges környezethez való, mindenkit megillető alapjog korlátozása. 

A civilek követelik, hogy a köztársasági elnök a ráruházott hatalomnál fogva támogasson egy új nemzetstratégiát, amely a sugárzásveszély elhárításához szükséges, valamint segítse elő az alkotmányos rend helyreállítását, mert jelenleg alacsonyabb szintű jogi norma, kormányrendelet írja felül a környezetvédelmi törvényt, másrészt az Alaptörvény XXI. cikke előírásaival is szembemegy. 

A levélhez csatolt mellékletben részletesen kitérnek arra, hogy a jelenlegi sugárzásveszély elleni védelmet szabályozó törvényi keret miért alkalmatlan az 5G által okozott sugárzásveszély elleni védekezés szabályozására.

Rávilágítanak, hogy az 5G veszélytelensége dogmává merevedett a médiában és akár a tudományos világban is, mert az új évezred digitális forradalmának az 5G rendszer képezi az alapját, és ezért az érdekelt háttérhatalmi erők teljesen elnyomják a valós élettani hatások vizsgálatára irányuló bármilyen erőfeszítéseket. 

Az ICNIRP (International Commission of Nonionizing Radiation Protection), azaz a Nemionizáló Sugárvédelmi Nemzetközi Bizottság végzi ebben az irányban a legátfogóbb tevékenységet, hiteltelenít, de tudományos vitát nem folytat, önálló kutatási közleményei nincsenek, és az Európai parlamentben felmerült az is, hogy teljesen meg kéne ennek a szervezetnek a finanszírozását szüntetni. 

Említik a 2019-es ún. "phone gate scandal"-t, ami egy, a mobilhálózatok sugárzása miatti egészségkárosodási per volt Kaliforniában, a hazai médiában egyáltalán nem jelent meg.

Részletesen taglalják az 5G által okozott sugárzásnak való kitettség során tapasztalható egészségügyi panaszokat, amelyen nemritkán rákos elváltozásokban is jelentkeznek. 

Leszögezik, hogy a 484/2017. (XII.28) kormányrendelet, amely a 4 és 5G telepítését kiemelt jelentőségű közigazgatási hatósági üggyé nyilvánította, a jogkövetkezményeivel kizárja mind a környezetvédelmi törvény, mint az alaptörvény XXI. cikkének érvényre jutását, ezért alkotmánybírósági normakontrollt javasolnak az inkriminált kormányrendelet fölött. 

Alább a levél és a melléklet teljes terjedelmében:













Kapcsolódó:

5G elleni tüntetés Egerben - táltosdob, tárogató, hagyományőrzés, közösségi élmény a tehnokrácia ellen (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése