2024. szeptember 17., kedd

Az NVB szerint az 55 éve aláírt IHR idei módosításáról sem szabad népszavazni - a Kúriához fordulunk


Elutasította a Plandémia Mozgalom népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). 

A mozgalom arról nyújtott be népszavazási kezdeményezést, hogy az idén májusban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 77. közgyűlése által elfogadott Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályok (International Health Regulations, IHR) módosításait ne iktassa törvénybe Magyarország.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) több oldalas indoklásában részletesen bemutatta a WHO-ban Magyarország által betöltött tagság nemzetközi jogi hátterét. Eszerint 1948-ban került sor a WHO alkotmányának törvénybe iktatására, valamint 1969-ben került elfogadásra az IHR, amely akkor hat konkrét betegség - kolera, pestis, visszaeső láz, himlő, tífusz és sárgaláz - kitörésére vonatkozó bejelentési és karanténkötelezettségeket tartalmazott.

A  NVB tájékoztatott, hogy pontosan úgy, ahogy a 2022-es IHR módosításokat, a 2024-es IHR módosításokat is törvényben kell majd kihirdetni. 

A NVB megállapította, hogy Magyarország a WHO alkotmányának elfogadásával, és a szervezet további dokumentumainak aláírásával egy nemzetközi szerződés részesévé vált. 

A NVB megállapította, hogy az Alaptörvénybe foglalt tilalom, amely tiltja nemzetközi szerződésből fakadó kötelezettségről a nép közvetlen hatalomgyakorlását, azaz a népszavazást, kizárja a már hatályos nemzetközi szerződésekben foglalt kötelezettségvállalásoknak a jövőbeli alakításáról szóló népszavazásokat is (sic).

A NVB megállapította, hogy jelen ügy tárgyát képező népszavazási kezdeményezés egy, már hatályos nemzetközi kötelezettség egyértelmű alakítására vonatkozik, ezért elutasította a kérés hitelesítését, amint arról az intézmény honlapján is tájékoztat.









Szerk. megj.: Teljesen nonszensz és az önrendelkezési jogunknak, a nép szuverenitásának, a hatalom gyakorlásába való közvetlen beleszólásunknak a megcsúfolása ez a NVB döntés, amely 55 évvel ezelőtti nemzetközi jogi norma idei módosításába, és ezzel új, súlyos nemzetközi kötelezettségek vállalásába nem engedi beleszólni a magyar népet. 

Egy jogszabály nem lehet visszamenőleges hatályú, ezért az idei IHR módosítás sem érintheti az 1959-es IHR-t, amit Magyarország már elfogadott. A Plandémia Mozgalom viszont nem az 1959-es IHR-ről, hanem csupán annak 2024-es, még hatályban nem lévő módosításáról nyújtott be népszavazási kérelmet.

Úgy gondoljuk, hogy ez egy újabb felháborító döntése a NVB-nak, amely ismételten megmutatta, hogy nem más, mint népszuverenitásunk, önrendelkezési jogunk, a nép közvetlen hatalomgyakorlási eszközének, a népszavazásnak a megfojtója, egy ócska, kormánypárt dominálta kirakatintézmény, amelynek semmilyen létjogosultsága nincsen mára, és amelyet azonnal fel kellene oszlatni, hogy a nép visszanyerhesse népszuverenitását, és a népszavazás szabad intézményén keresztül a közvetlen beleszólást a törvényalkotás folyamatába. 

Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy Orbán Viktornak öt népszavazásra egyszerre benyújtott kérdéséből ötöt fogadott el a NVB, de sem azelőtt, sem azután senkinek  nem hagyták jóvá a népszavazási kezdeményezését. 

Az elutasított népszavazási kezdeményezés tárgyában a Plandémia Mozgalom a Kúriához fordul jogorvoslatért. 

Kapcsolódó:

Népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Plandémia Mozgalom az IHR módosítások elutasításáról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Hitelesítették Orbán Viktor népszavazási kérdéseit (index.hu)

1 megjegyzés:

  1. A Magyarország nevezetű szervezet. Jogtalan hatalom bitorló.
    Velük köttetett a szerződés. A Magyar Köztársaság állampolgáraira nem érvényes, nem kötelező, kötelezhető.
    A Magyar Köztársaság még idejében megvétózta annak idején a szerződést. Az előírás szerint. Tehát ez a szerződés kizárólag a Magyarország nevü bűnszervezet tagjaira nézve érvényes, és kötelező
    Megoldás: optálás

    VálaszTörlés