2014. február 22., szombat

Olajat öntök, lássam, van-e tűz


"Hargita Megye Kormányhivatalához
Alulírott Csibi Barna a következő értesítéssel fordulok önhöz:
Korond helység ki és bejáratainál levő helységnévtáblák rovásírással is tartalmazzák a helység elnevezését. A 2002-es népszámlálás eredményei szerint a helységben nem éri el a 20%-ot a székely etnikumúak száma.
Kérem az ügyben tanulmányozza Hargita Megye Kormányhivatala 5829-LS-2009.07.13-i közigazgatási bírósági eljárását, amelyben a hivatal közigazgatási bíróságon kérte Miercurea Ciuc város 101-2009.01.26-i önkormányzati határozatának visszavonását. A határozat a város helységnévtábláinak rovásírással történő feliratozását írta elő.
Valamint tanulmányozza az erre vonatkozó 895-2010.04.06 sz. elsőfokú bírásági végzést és a Marosvásárhelyi Táblabíróság 1284-R sz. végleges döntését, amely visszautasítja az elsőfokú végzés megfellebbezését.
A román alkotmány 16. cikk (1) bekezdés szerint minden állampolgár egyenlő a törvény előtt, hátrányos megkülönböztetés és előnyök nélkül. Ebben az értelemben, ha Miercurea Ciuc székely etnikumú lakosai nem érdemelték meg, a kormányhivatal és a román igazságszolgáltatás szerint, a rovásírásos feliratot a ki és bejárati helységnévtáblákon, elvárt, hogy Korond helység székely etnikumú lakosai is hasonló elbánásban részesüljenek.
Kérem közigazgatási eljárás indítását a helységnévtáblák rovásírásos feliratozását elrendelő önkormányzati határozat ellen, amennyiben létezik ilyen. Ha nincs ilyen határozat, akkor kérem a törvényes előírások betartatását ez ügyben.
Csibi Barna "

Kapcsolódó: Hivatalos rovásírásos helységnévtábla Korondon (blog.hunnianemzetimuhely.ro)

2 megjegyzés: