2015. szeptember 21., hétfő

A Pelikán ügyirat

"Alulírott Romulus Dan Varga, a Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő Ügyészség ügyésze, megvizsgálva a... számú, Csibi Barna vádlottra vonatkozó iratcsomót, nevezett tudomására hoztam, mielőtt ebbéli minőségében kihallgatására sor került volna, hogy 2015 szept. 14-i határozatommal büntető eljárást kezdeményeztem nevezett ellen, rasszista, fasiszta, idegengyűlölő jelképek bármely eszközzel való nyilvános népszerűsítése vádjával. Nevezett a 2009 október - 2011 március közötti időszakban a youtube, rutube, Flickr internetes felületekhasználatával internetes közegben népszerűsítette az általa forgalmazott pólókat, amelyek szövege a következő volt: Székelyföld nem Románia!, népszerűsítve ezt az eszmét és kifejezve azt, hogy kereskedik ezekkel a pólókkal.

- 2010 április 6-án köztéri rendezvényt szervezett a csíkszeredai Kaufland áruház közelében, amely rendezvény során egy fatáblára egy képet ragasztott, amely a következő magyar nyelvű feliratot tartalmazta: Szégyeld magad, már megint zsidónál vásároltál. A képet a fasiszta vezér Szálasi Ferenc használta (utólag háborús bűncselekményekért elítélték és kivégezték), mint a pártja egyik célkitűzése, és a nyilaskeresztet is tartalmazza. Ezután az eseményt internetes közegben népszerűsítette és terjesztette.

- 2011 január 20-22 között Csíkszereda városban Mihai Eminescu arcképét tilos jellel áthúzva ábrázoló falragaszokat ragasztott ki, ezt utólag internetes közegben népszerűsítette.

- 2011 március 14-én egy bírósági eljárást szervezett Csíkszereda Petőfi Sándor utcájában, amelynek kereteiben ugyanakkor játszotta el a bíró és a hóhér szerepét. Az eljárásban Avram Iancu-t gyilkosság, gyilkossági kísérlet, gyűlöletkeltés, népirtás vádjában nyilvánosan elítélte, a büntetés, amelyet a román forradalmár (akit egy román népviseletbe öltöztetett szalmabábu jelképezett) kapott, kötél általi halál volt. Ezt az eseményt utólag internetes közegben népszerűsítette.

Felsoroltam a különböző jogait, úgymint: jogában áll hallgatni, jogában áll nyilatkozatot tenni, jogában áll ügyvédet fogadni, jogában áll megtekinteni az ügyiratot, jogában áll fordítót igényelni, stb.
Felhívtam a figyelmet a kötelezettségeire, úgymint kérésre jelentkezni a bűnüldöző szerveknél, valamint, hogy bármely lakcímmódosítást be kell jelentenie a bűnüldöző szerveknél.

Vádlott nyilatkozatot nem adott, kifejezte kérését, hogy betekintést szeretne nyerni az iratcsomóba.
Alulírott Romulus Dan Varga."

Kapcsolódó:
 Vádlott (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése